НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Борба с голите охлюви в градината

Борба с голите охлюви в градината

0
Борба с голите охлюви в градината с естествени средства
Борба с голите охлюви в градината

Борба с голите охлюви в градината с естествени средства!

Има естествени и безопасни начини, с които да се отървете от голите охлюви в градината. Те обичат влажните места, където могат да намерят безопасен подслон и практически нямат естествени врагове в градината. Предлагаме ви 7 доказани начина за борба с голите охлюви!

Капани с бира
Купете най-евтината бира и я налейте в пластмасови чаши. Заровете ги в земята, така че да са почти под нивото на земята. По този начин охлювите ще могат бързо да стигнат до любимата си напитка. Те могат да помиришат бирата от разстояние 10 метра и не могат да й устоят. Ще паднат в чашките и вече няма да могат да излязат.

Черупки от яйца
Черупките ще попречат на охлювите да достигнат до растенията, защото те са остри за тях и не могат да ги преодолеят. Черупките едновременно с това снабдяват вашите растения с калций.

Шкурка
Поставете парчета шкурка около растенията. Грапавата повърхност няма да им позволи да стигнат до растенията.

Кори от цитрусови плодове
Не изхвърляйте корите от цитрусовите плодове и ги използвайте в борбата с охлювите. Миризмата на цитрусови плодове е много примамлива за тях, така че, ако ги поставите в градината, към тях ще се стичат охлюви. Тогава всичко, което трябва да направите, е да ги съберете и изхвърлите.

Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Сол
Поръсете сол върху почвата около растенията. Изсушава кожата на охлювите, което води до тяхната смърт. Внимавайте обаче да не поръсите листата на растенията, тъй като солта е вредна и за тях.

Утайка от кафе
Подобно на солта, утайката от кафе е вредна за охлювите, но с тази разлика, че кафето е и отличен тор за всички култури.

Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Вижте още: Домашен кремообразен сладкиш

Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Кокошките и патиците също ще помогнат
Ако отглеждате домашни птици, пускайте ги от време на време в градината си, охлювите са деликатес за тях и без усилие ще се отървете от този неприятен вредител. Не ги оставяйте, обаче, без надзор.