НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен сироп с куркума за прочистване на дробовете на дългогодишните пушачи

Домашен сироп с куркума за прочистване на дробовете на дългогодишните пушачи

0
Сироп от куркума и джинджифил срещу кашлица
Сироп от куркума - ползи.

Сироп от куркума – ползи.

Този сироп е богат на хранителни вещества и се препоръчва за пушачи и хора с респираторни заболявания, тъй като пречиства белите дробове.

Дори да не го усещате, въздухът, който дишаме ежедневно, може да навреди на здравето на белите дробове.

Други фактори са: прах, полени и хранителни алергии.

На 30-годишна възраст, белите дробове обикновено достигат максималния си капацитет. След това, започва да намалява и въпреки че първоначално не го осъзнаваме, дихателната система натрупва токсини, които пряко влияят на здравето. Ето защо е важно да почистите белите дробове, за да могат да функционират правилно.

Този сироп от куркума с лук и джинджифил има детоксикиращи, антибактериални и антиканцерогенни свойства, които помагат за елиминирането на остатъците, които могат да попречат на белите дробове да функционират правилно.

Сироп от куркума и джинджифил за прочистване на белите дробове и срещу кашлица

Съставки:
400 г лук
2 с. л. куркума на прах
400 г кафява захар
2 с. л. настърган джинджифил
1 л вода

Приготвяне:
Налейте вода в тенджера, добавете кафява захар и оставете да заври на умерен огън. Добавете нарязания лук, джинджифил и гответе няколко минути. След това, добавете куркумата и варете, докато съдържанието се намали наполовина. След това, изсипете напитката в стъклен съд, оставете да се охлади, затворете и приберете в хладилника.

Дозировка: Приемайте по 2 супени лъжици на гладно всяка сутрин, около 30 минути преди закуска и 2 лъжици преди лягане.

Ползите от лука
Лукът е богат на фитохимикали, които предпазват от различни заболявания. Освен това, има антиоксидантни, противовъзпалителни, антибактериални, антиалергични и антипаразитни свойства. С всички тези хранителни вещества той има способността да стимулира отделянето на токсини от тялото, което е от полза за здравето на черния дроб, белите дробове и панкреаса. Освен това, лукът е богат на кверцетин, вещество, което помага да се предотврати навлизането на вируси и бактерии, които причиняват проблеми с дишането като астма и бронхит.

Ползите от куркума
Куркумата намалява оксидативния стрес, има антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Благодарение на тези вещества, куркумата намалява вероятността от увреждане на белите дробове. Освен това, предотвратява окисляването на холестерола в кръвоносните съдове и предотвратява белодробната фиброза.

Тази подправка облекчава симптомите на астма, причинени от слуз в дихателните пътища. Предотвратява пневмония благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства, които елиминират бактериите, причиняващи тази патология.

Вижте още: Кюфтета с тиквички

Ползи от джинджифила
Джинджифилът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Отличен е за прочистване на белите дробове и предотвратява респираторни заболявания. Много подходящ е за хора с астма, защото помага за отпускане на белодробните мускули и улеснява дишането. Помага за премахване на слузта, лекува кашлица, отваря бронхите.

Ползи от кафявата захар
Кафявата захар е богата на минерали като: желязо, фосфор, магнезий, манган и калий. Има по-малък брой калории от бялата захар.