НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Засяване на семената от петунии

Засяване на семената от петунии

Засяване на петунии - следвайте следните стъпки!
Засяване на петунии - следвайте следните стъпки!

Засяване на петунии – следвайте следните стъпки!

Пролетта чука на вратата и е време да помислим за цветята, които ще красят балкона ни. Петунията е едно от най-красивите растения, които радват окото. Днес ще ви споделим как правилно да посеете петуниите.

Няма нищо сложно. Просто следвайте инструкциите и кълновете ще се появят след една седмица. Методът е добър, защото поникват абсолютно всички семена. Ще имате здрав и издръжлив разсад. И много скоро ще имате нежни растения с прекрасни цветове.

Засяване на петунии и отглеждане на здрав разсад
Първо трябва да изберете правилната почва. Не трябва да е прекалено кисела. Най-добре е да изберете рохкава почва, богата на хранителни вещества. Препоръчваме следния състав на субстрата: хумус, торф, пясък и почва (в съотношение 2: 2: 1: 2).

Направете няколко малки дренажни отвора на дъното на съда за разсад. Това ще осигури вентилация и ще помогне да се предотврати задържането на влага. Напълнете с почва и навлажнете леко. Височината на почвения слой трябва да бъде около 2-3 см.

Опитайте необичаен метод за дезинфекция на почвата. Оставете водата да заври. Залейте почвената повърхност с вряла вода и засадете семената от петунии в горещата почва. Покрийте с капак, завийте с кърпа и поставете на топло място за 30-40 минути.

Засяване на петунии - следвайте следните стъпки!

Този метод на засаждане ще помогне на семената да покълнат по-бързо. Обработката на почвата с вряла вода ще я почисти от гъбички и микроби, а в бъдеще ще я предпази и от паразити.

Вижте още: Руло от моркови

Поставете покрития съд със семената на топло място. Навлажнявайте два пъти на ден, като пръскате с вода. Когато се появят първите кълнове, свалете капака и намалете поливането.

Засяване на петунии - следвайте следните стъпки!

Разсадът скоро може да бъде пресаден в отделни саксии и на открито.

Сега знаете как да посеете петунии и да си отгледате прекрасна цветна градина на балкона.

loading...