НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подобрете здравето си с две яйца на ден!

Подобрете здравето си с две яйца на ден!

Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви
Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви!

Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви!

По отношение на състава, пилешките яйца са уникални. Препоръчителната доза е от две до три яйца на ден, въз основа на скорошни изследвания.

Първото нещо, с което трябва да започнете, ако искате да отслабнете
Ако имате навика да ядете яйца за закуска, трябва да знаете, че това ще ви даде много енергия и калории, ще ви помогне да изхвърлите излишните мазнини.

По-добро усвояване на калция чрез прием на витамин D
В повечето случаи хората предпочитат да ядат едно варено яйце, вместо да приемат рибено масло. Учени, които работят в хранително-вкусовата промишленост, твърдят, че яденето на яйца може да увеличи количеството на витамин D. Витамин D укрепва зъбите и костите и подобрява действителното усвояване на калция.

Мозъкът е под постоянна защита на холина
Консумирайки две яйца всеки ден, вие осигурявате на тялото си необходимото количество фосфолипиди. Ако имате недостиг на тези витамини, може да получите кратка и в по-тежки случаи дългосрочна загуба на паметта.

По-бавно стареене
Почти 90% от жените на възраст от 35 до 40 години имат намалени бръчки по лицето в резултат на ежедневната консумация на яйца.

Консумацията на яйца помага на жените да забременеят
Витамините от група В са много важни, когато става въпрос за полови хормони. Витамин В9 намалява риска от потенциална умствена изостаналост. Едно яйце съдържа 7 мг от този специфичен витамин B9.

Лутеинът защитава зрението ви
Пилешките яйца са доста богати на лутеин, едно от най-важните вещества, отговорни за острото зрение, базирано на скорошни изследвания в САЩ.

Защитете косата, черния дроб и кожата си с B комплекс
Фосфолипидите, присъстващи в яйцата, стимулират елиминирането на токсините от областта на черния дроб. Освен това, витамин В12 и биотин са жизненоважни елементи за вашата кожа и регенерация на косата.

Вижте още: Защо туята пожълтява?

Намалени шансове за злокачествено заболяване
Жените, които редовно консумират яйца, са с 15% по-малко склонни да страдат от злокачествено заболяване на гърдата поради факта, че холинът намалява риска от развитие на злокачествени новообразувания и е важна част от мозъка.

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
Редовната консумация на яйца намалява нивата на холестерола в тялото ви. Яйцата са богати и на омега-3 мастни киселини.

loading...