НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашни средства при бурсит

Домашни средства при бурсит

Домашни средства при бурсит, които ще ви помогнат
Домашни средства при бурсит, които ще ви помогнат

Домашни средства при бурсит, които ще ви помогнат!

Носенето на тесни обувки е най-честата причина за бурсит. Ето защо трябва внимателно да избирате обувките си. Но само носенето на подходящи обувки не е достатъчно за предотвратяване на бурсита. При някои хора стъпалото, нараняване или други причини могат да предизвикат или влошат бурсита.

Опитайте следните домашни средства за лечение на бурсит:

Лед
Увийте леда в тънка кърпа и го поставете върху бурсита за 10 до 20 минути. По възможност, дръжте стъпалото си над сърцето.

Зехтин
Масажирайте палеца и стъпалото със зехтин за 15 минути, два пъти на ден.

Люти чушки
Активната съставка в лютите чушки е естествено болкоуспокояващо средство. Накълцайте червени чушки и втрийте пресния сок директно в палеца. Намажете бурсита с тънък слой вазелин и поставете хлабава превръзка. За най-добри резултати прилагайте два пъти на ден.

Рициново масло
Рициновото масло има противовъзпалителни свойства, които намаляват отока и облекчават болката. Загрейте 1/2 чаша рициново масло, потопете памучна кърпа в него и увийте кърпата около палеца. Покрийте с кърпа и изчакайте рициновото масло да се охлади. За най-добри резултати повтаряйте тази процедура три пъти на ден.

Английска сол
Вана за крака с 1/2 чаша английска сол и гореща вода, може да направи чудеса при бурсит. Препоръчваме да накисвате краката си за 20 минути два пъти на ден.

Упражнения за пръстите на краката
Един от най-добрите начини за облекчаване на болезнените симптоми при бурсит, е чрез упражнения за пръстите. Сгънете и след това изпънете пръстите на краката, задържайки и в двете позиции за 5 секунди. Повторете упражнението 10 пъти. Това е идеалното упражнение, защото можете да го правите навсякъде и по всяко време.

Вижте още: Подхранващ разтвор за домати

Дафинов лист
Пийте разтвор, приготвен от супена лъжица смлени дафинови листа и 300 милилитра гореща вода. Оставете да се настоява за една нощ, след това прецедете и пийте водата на малки порции през следващия ден. След 10 дни ще видите и усетите подобрението.

Сапун
Понякога, за да облекчите болезнените симптоми при бурсит, е достатъчно внимателно да масажирате костта с обикновен сапун. За допълнителен ефект нанесете йод върху чиста и суха кожа.

Това са отлични домашни средства при бурсит.

loading...