НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебен мехлем от глухарчета

Лечебен мехлем от глухарчета

Мехлем от глухарчета при болки в коленете и ставите
Мехлем от глухарчета трябва да има във всяка къща!

Мехлем от глухарчета трябва да има във всяка къща!

Тази страхотна рецепта имам от моята баба. Откакто се помня, винаги събираше глухарчета през пролетта и приготвяше лечебен мехлем.

Това е едно от най-добрите средства за главоболие, болезнени мускули, стави, но също така и при синдром на карпалния тунел. Също така, веднага успокоява раздразнената и възпалена кожа. Ще усетите ефектите на този невероятен мехлем веднага.

Има благоприятен ефект при напукана и суха кожа, можете да го използвате и при напукани пети и ръце, обриви или ухапвания от насекоми.

Никога не съм използвала по-добро природно лекарство за стави, препоръчвам го на всички!

Необходими съставки:
1-2 шепи пресни цветове от глухарчета
зехтин или друго растително олио или свинска мас
пчелен восък
буркан

Приготвяне:
Оставете цветовете от глухарчета да изсъхнат до следващия ден, за да се отървете от всякакви насекоми. След това ги прехвърлете в буркана и ги залейте с олио или разтопена свинска мас.

Оставете буркана да престои на слънчево място за около 5 седмици.

Разклащайте съдържанието редовно.

Накрая прецедете маслото през марля и можете да го използвате, за да направите мехлем или да го използвате веднага, за да намажете напуканата кожа или възпалени стави.

Мехлемът се прави лесно. Загрейте леко маслото и разтворете около супена лъжица пчелен восък в него при непрекъснато разбъркване.

Вижте още: Глазирани домашни понички

Втори начин:
Оставете глухарчетата отново да изсъхнат, сложете ги в тенджера, залейте ги с растително масло и след това оставете на водна баня за поне 5 часа.

След това, загрейте маслото и разтворете около супена лъжица пчелен восък при непрекъснато разбъркване. Прецедете готовия мехлем от глухарчета в чист буркан и го оставете да се втвърди.

Можете да го използвате веднага.

loading...