НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вани за крака

Вани за крака

Йонна вана за крака за елиминиране на токсините от тялото
Йонна вана за крака за елиминиране на токсините от тялото

Йонна вана за крака за елиминиране на токсините от тялото!

Според китайската система за рефлексотерапия по ходилата ни се намират естествени енергийни зони, които са свързани с определен орган в тялото ни. Това означава, че чрез ходилата си можете да прочистите тялото си, да се отървете от токсините и да подобрите цялостното си здраве.

Една от тези процедури е ваната за крака с ябълков оцет.

Ваните с ябълков оцет отдавна се използват за отслабване, облекчаване на храносмилателни и дихателни проблеми и за подобряване на състоянието на кожата.

Краката ни са изложени ежедневно на въздействието на многобройни микроби, а липсата на кислород причинява инфекции, мазоли, неприятна миризма и прави ходилата ни сухи и груби.

Ябълковият оцет съдържа биоактивни съединения, които убиват бактериите и микробите. Следователно, това е едно от най-ефективните природни средства за решаване на множество здравословни проблеми.

Той елиминира неприятните миризми, лекува гъбичните инфекции, омекотява кожата и др. Освен това, е много лесен и удобен за използване.

Вана за крака с ябълков оцет
Всичко, което трябва да направите, е да стоплите водата и да я изсипете в леген и да накиснете краката си в нея. Добавете чаша ябълков оцет и няколко капки от любимото си етерично масло. Накиснете краката си в тази смес за 30 минути и готово. Правете тази процедура веднъж седмично и веднага ще усетите разликата.

За да се отървете от мазолите, трябва да накиснете краката си в смес от равни части оцет и вода за 45 минути и след това да изтъркате петите си с пемза.

Йонна вана за крака
Можете да използвате йонна вана за детоксикация на краката. Топлата вода отваря порите, а солта служи като противовъзпалително и стягащо средство. Йоните се абсорбират през краката ви и тялото ви се освобождава от токсините. Ако водата потъмнее, това означава, че резултатът е постигнат.

Рецепта за солена вана
Съставки:
1 чаша английска сол
1 чаша морска сол
2 чаши сода бикарбонат
етерични масла – няколко капки

Разтворете солта в гореща вода. Оставете я да се охлади, след това, пресипете топлата солена вода в леген, изсипете ябълковия оцет и добавете етеричните масла. Накиснете краката си за половин час. Имайте предвид, че може да се почувствате уморени и слаби след ваната, но това ще прочисти тялото ви и ще увеличи нивата на магнезий.

Рецепта за глинена вана
Съставки:
½ чаша бентонитова глина
½ чаша ябълков оцет
½ чаша английска сол
етерични масла – няколко капки (по избор)

Разтворете солта в гореща вода и след това, добавете етерични масла. Смесете глината и ябълковия оцет с малко вода, не използвайте метал при смесването. Накрая добавете сместа към водата и накиснете краката си в нея за около 20 минути. Тази вана ще детоксикира тялото ви и ще увеличи нивата на магнезий.

Рецепта за вана с кислородна вода
Съставки:
2 чаши кислородна вода
1 супена лъжица джинджифил на прах

Вижте още: Полезен съвет при слаб разсад

Напълнете ваната с гореща вода и добавете джинджифила и кислородната вода. Полежете във ваната за половин час. Това ще успокои тялото ви и ще помогне за изчистване на всякакви раздразнения и алергии.

Както виждате, можете да използвате евтини, но ефективни и естествени средства за детоксикация, които се продават на всеки ъгъл.

loading...