НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Оптимален добив от домати

Оптимален добив от домати

Голям добив от домати - лесен начин да го постигнете
Оптимален добив от домати

Голям добив от домати – мечта на всеки градинар!

В тази статия ще разгледаме два метода, който ще помогнат за увеличаване на реколтата от домати с 8 пъти. Това не са нови методи, а забравена стара технология.

За да се увеличи добивът на домати, е необходима мощна коренова система. Има два начина за увеличаване на кореновата система.

Първи метод: Засаждане на разсада в легнало положение, а не вертикално, както обикновено. Същността на метода е, че корените се развиват не само в основата на храста, но и отстрани на стъблото. Но тук има някои тънкости.

Първо, трябва да подготвите бразда в земята, да премахнете листата в основата на стъблото. Покрийте със земя 2/3 от стъблото на 10-12 см. Растението трябва да се полага стриктно от юг на север, така че докато расте, да се простира към слънцето.

С течение на времето растението ще се изправи и ще расте вертикално. На заровената част на стъблото се образуват допълнителни корени. Освен това, тези корени по своя размер ще надхвърлят първоначалните основни.

Метод втори: Той е малко по-лесен за начинаещи градинари. Не отстранявайте долните клонки на доматите, а ги използвайте за увеличаване на кореновата система. Оставете долните издънки да растат по-дълго, отстранете листата от тях, притиснете ги към земята и покрийте със слой почва 10-12 см. С течение на времето вкопаните клони ще пуснат корени и бързо ще се развият. След месец те няма да се различават от основния храст нито по размер, нито по количество на плодовете.

Отглеждането на домати по този метод има както своите плюсове, така и минуси. Доматите заемат много място. Ефектът е същият, ако засадите три отделни растения. През периода на заравяне на стъблата, развитието на надземната част се забавя, така че реколтата узрява по-късно. И грижите са по-трудоемки.

Голям добив от домати - лесен начин да го постигнете

Вижте още: Шоколадов сладкиш с крем

Но все пак техниката е много ефективна и икономична. Ще купите по-малко разсад и ще спестите средства за купуване на скъпи семена.

Голям добив от домати - лесен начин да го постигнете

Подобрявайки кореновата система ще получите голям добив от домати.

loading...