Обилен цъфтеж на мушкатото през цялата година

Това средство наистина действа! Изпробвах го и бях приятно изненадана! Никога не съм виждала мушкатото да цъфти толкова обилно!

Този трик ми сподели жената от цветарския магазин, когато видя как се любувам на мушкатото. Не можах да повярвам, когато каза, че не използва химически торове.

Споделям тази рецепта за естествен тор с вас.

Мушкатото ще цъфти практически през цялата година! То ще бъде зелено, силно, устойчиво на въздействието на пряката слънчева светлина, лесно ще издържи на топлината и няма да се разболее.

Необходими са ви:
2,7 литра вода
100 г мая
½ чаша захар

Изсипете 2,6-2,7 литра престояла вода, без хлор, в 3-литров буркан.

Разтворете маята в малко количество топла вода и я добавете в буркана заедно със захарта. Разбъркайте.

Покрийте буркана с марля и го поставете на топло място. Разклащайте съдържанието от време на време. Торът ще бъде готов, когато процесът на ферментация приключи.

Разтворете чаша тор в 10 литра престояла вода. Използвайте една чаша от получения разтвор за всяко мушкато – веднъж на 2 седмици.

Вижте още: Лечебна тинктура от коприва

Ето резултата – обилен цъфтеж на мушкатото

Важно е да използвате качествена мая. Прясната мая за тесто не е най-подходящата. Не използвайте и суха мая. Най-добра е бирената мая.

Обилен цъфтеж на мушкатото през цялата година

Полезно е да имате мушкато в къщата. Етеричните масла, отделяни от листата му, са в състояние да създадат естествена бариера срещу много патогенни бактерии и вируси.