Почистване на пералнята до блясък само с оцет!

Почистването на пералнята е много важно, но няма нужда да се поддавате на рекламите и да купувате ненужно надценени продукти. Достатъчно е почистване с оцет.

Благодарение на пералнята получаваме чисто пране, но тя също се нуждае от почистване. С течение на времето в нея се натрупват мръсотии като: конци, косми, пясък и др.

Какво да направите?
Оцетът е отличен дезинфектант, дори срещу неприятна миризма, и ще бъде чудесен помощник при почистване на вашата пералня.

Първо, почистете подвижните части – отделението за прах и омекотител.

След това се заемете с почистването на барабана. Налейте оцет в отделението за перилен препарат и стартирайте програмата за центрофугиране. Оставете пералната машина да работи на празен ход, отворете вратичката след края на програмата и я оставете да изсъхне свободно.

За тази цел можете да използвате и разтвор на сода за хляб – разредете 2 супени лъжици сода с 1 чаша вода и разбъркайте, докато содата се разтвори.

Можете, също така, да почистите външната част на пералнята с оцет.

Разредете 1 част вода с 1 част оцет и измийте цялата пералня с чиста кърпа. Оставете да подейства 10 минути и след това подсушете.

Ето как трябва редовно да почиствате пералнята, в зависимост от това колко често перете. Ако перете всеки ден, почиствайте пералнята веднъж на всеки 15 дни.

Почистване на санитарния фаянс с оцет
Изсипете оцет в спрей бутилка и напръскайте тоалетната чиния, мивката, ваната. Оставете да подейства един час (или дори цяла нощ) и след това, просто изплакнете с чиста вода.

Почистете огледалото
Оцетът е чудесен и за измиване на огледала. Всичко, което трябва да направите, е да го разредите с вода и да напръскате огледалото. След това, просто избършете с кърпа.

Измийте ваната
Когато миете ваната, ще постигнете още по-добри резултати, ако използвате и сода за хляб.

Вижте още: Домашна бадемова торта

Добавете 4 супени лъжици сода за хляб към 2 чаши оцет. Нанесете сместа върху повърхността на ваната, почистете с гъба и оставете да подейства един час. Изплакнете и банята отново ще бъде чиста и дезинфекцирана.

Почистете плочките
Смесете оцет с вода, изсипете в спрей бутилка, разклатете и напръскайте върху плочките. Оставете разтвора да действа половин час и след това измийте. Полирайте със суха кърпа и банята ще блести прекрасно.