НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Не използвайте старите дрехи за парцали!

Не използвайте старите дрехи за парцали!

Парцали от стари дрехи - не ги използвайте за миене на пода!
Парцали от стари дрехи - не ги използвайте за миене на пода!

Парцали от стари дрехи – не ги използвайте за миене на пода!

Много домакини искат да спестят пари, затова често използват различни стари вещи в домакинството. Вместо нови метли и гъби, те използват стари дрехи, които вече не носят. Всъщност, подът не бива да се мие с парцали от стари дрехи.

Ако дрехите се износват бързо, това означава, че човекът ги е носил редовно и е оставил част от енергията си в тях. Не напразно се казва, че всеки човек има своя собствена аура – енергия, която той предава на други хора и дори на вещите. Миенето на пода също може да бъде вредно.

Миенето на пода с парцали от стари дрехи се смята за лош знак. Това ще донесе болест и нещастие на този, който е притежавал тези дрехи. Ако е възрастен, това може да причини леко неразположение. Ако, обаче, често използвате дрехите му вместо специална метла, това може да причини сериозно заболяване. Това важи особено за ризи, рокли, тениски – дрехи, чийто плат е близо до човешкото тяло.

Вижте още: Фин кремообразен десерт

Ситуацията е много по-опасна, ако домакинята е решила да използва детските дрехи като парцали за пода. Ако измиете пода с детски дрехи, децата могат да се разболеят.

Много често хората използват дрехи на починал човек вместо парцали за пода, но не бива да го правите. Ако починалият има дрехи, подходящи за носене, трябва да ги раздадете на нуждаещите се. Дрехите, които вече не могат да се носят, трябва да бъдат изгорени. В никакъв случай не трябва да се използват или изхвърлят.