НАЧАЛО ЗДРАВЕ Индийски метод за лечение с ръце

Индийски метод за лечение с ръце

Лечение с ръце: страховете и депресията ще изчезнат
Страховете и депресията ще изчезнат

Лечение с ръце: страховете и депресията ще изчезнат!

Забързаният начин на живот, излишните отговорности и недостатъчната почивка могат значително да отслабят вашето психическо и физическо състояние. Често ни е трудно да намерим момент само за себе си, което се отразява негативно на здравето ни.

Различните заболявания причиняват дисбаланс в организма, но благодарение на ръцете и пръстите можете значително да подобрите своето благосъстояние. Какво представляват мистериозните мудри и какъв е техният терапевтичен ефект?

Чували ли сте някога за древните индийски лечебни изкуства за лечение с ръце, т.нар. аюрведа? Тя се основава на предположението, че пълното здраве може да бъде постигнато само чрез хармоничното функциониране на тялото и душата. Според нея всеки човек има свой собствен енергиен модел.

Мудрите ви позволяват да контролирате правилния поток от енергия в тялото и по този начин да се борите с много болести и заболявания. Тяхното несъмнено предимство е, че те могат да се извършват в различни ситуации, дори няколко пъти на ден, независимо от възрастта. За да увеличите ефективността им, използвайте ги, докато сте съсредоточени и отпуснати, а времето за упражнения през деня не трябва да надвишава 45 минути.

Гиан мудра
Помага в случай на вътрешно напрежение и безпокойство, проблеми със съня и депресия. Освен това, подобрява паметта и улеснява концентрацията. Препоръчва се и за хора с високо кръвно налягане.

Показалецът трябва да докосва върха на палеца. Изправете останалите пръсти, но не ги напрягайте.

Прана мудра
Оплаквате ли се от липса на енергия? Тази мудра укрепва жизнеността на тялото и подобрява благосъстоянието. Можете да я използвате, когато се чувствате сънливи или нервни. Тази мудра работи добре и в случай на очни заболявания.

Свържете върховете на безименния пръст, малкия пръст и палеца. Останалите пръсти трябва да са леко изправени.

Ваю Мудра
Тази мудра се използва при ревматични заболявания и треперене на ръцете, врата и главата. Най-добре действа в ранните стадии на заболяването. Ако забележите, че симптомите изчезват, трябва да спрете упражненията възможно най-скоро.

Използвайте показалеца си, за да докоснете основата на палеца. Останалите пръсти трябва да бъдат свободни.

Притхви Мудра
Това разположение на ръцете помага да се запази психичното здраве, да се възстанови вътрешното равновесие и самочувствието. Практикуването на тази мудра се препоръчва за хора, които се борят с множество слабости и са емоционално нестабилни.

Лечение с ръце: страховете и депресията ще изчезнат

Шанкха Мудра
Уморени сте от възпалено гърло? Редовното използване на тази мудра може да укрепи гласните струни и да излекува болното гърло и ларинкса. Интересното е, че при оперните певци по време на техните изпълнения често могат да се видят ръцете им в тази мудра.

Вижте още: Домашен крем за сладкиши

Съединете четирите пръста на дясната си ръка и след това ги увийте около палеца на лявата си ръка. След това, с палеца на дясната си ръка докоснете средния пръст на лявата си ръка. Не забравяйте да държите всички пръсти отпуснати.

Според аюрведичните предположения, дългосрочното използване на енергийни системи може да ни помогне да се радваме на добро здраве. Въпреки че, до момента няма официални проучвания за страничните ефекти на мудрите, това не замества посещението при специалист и извършване на подходящи диагностични тестове.

loading...