НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове за почистване

Трикове за почистване

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота
Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота!

За много от нас почистването е трудоемка задача. Но има методи, които улесняват този процес. Затова са ви необходими минимално време и усилия, както и най-простите средства, които можете да намерите във всеки дом.

За да улесним живота ви, събрахме няколко прости трика, които ще ви помогнат да се справите с домакинските задължения!

Решетка на котлона
Можете да се отървете от мазнината с помощта на амонячна вода. Поставете решетката в найлонов плик и добавете към нея 2-3 супени лъжици амонячна вода. Измийте след 12 часа.

Рамки на прозореца
Поръсете дъното на рамката със сода за хляб. Предварително смесете вода и оцет в съотношение 1:1.

Напръскайте содата за хляб с получения разтвор. Изтъркайте повърхността със стара четка за зъби и я избършете първо със салфетка, а след това с влажна кърпа. Насладете се на резултата!

Тапициран диван
Смесете супена лъжица сода за хляб, 1/3 чаша оцет, гореща вода (не вряща) и супена лъжица препарат за пране. Отстранете петната с получения разтвор. В допълнение към почистването, содата за хляб може да освежи дивана.

Плочки в банята
Мръсотията и ръждата по фугите могат да бъдат отстранени с оцет и сода за хляб. Оставете да действа няколко минути, след което изплакнете с вода. Избършете със суха кърпа.

Мивка
Смесете 2 супени лъжици натриев карбонат и 2 супени лъжици сода за хляб до гладка смес. Изтъркайте мократа мивка с получения състав.

След 10 минути смесете 50 мл оцет и 50 мл белина, след което ги нанесете върху първия слой. След 30 минути изплакнете мивката с голямо количество вода.

Фурна
Налейте малко амонячна вода в малък съд и го оставете в студената фурна за една нощ. На сутринта проветрете кухнята много добре и измийте фурната – мръсотията лесно ще се отстрани от стените.

Не трябва да остава миризма. Единственият недостатък е амонячната пара. Затова работете на отворени прозорци и не забравяйте да носите гумени ръкавици.

Хромирани батерии
За да поддържате хромираните повърхности чисти възможно най-дълго, избършете ги с восъчна хартия (хартия за печене).

Микровълнова фурна
Изсипете чаша вода в голяма купа и добавете към нея няколко супени лъжици оцет. Поставете купата в микровълновата, след това я включете и изчакайте да се появи пара.

Изключете и оставете за 15 минути. След това, я отворете и извадете купата. Избършете цялата повърхност на фурната с влажна гъба.

Килим
Поръсете със сода за хляб и оставете да подейства 10 минути. След това почистете килима с прахосмукачка.

Смесете супена лъжица препарат за миене на съдове със супена лъжица оцет, след което ги добавете към топла вода (2 чаши). Избършете много добре зацапаните места с микрофибърна кърпа и подсушете със суха кърпа.

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота

Сребърни прибори
Вземете голям съд и го облицовайте с алуминиево фолио. Налейте гореща вода в него. Добавете ½ чаша сол и ½ чаша сода за хляб.

Накиснете сребърните предмети в разтвора за 30 минути. След това, ги изплакнете и избършете с мека, суха кърпа – всички петна ще изчезнат.

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота

Дъски за рязане
Избършете ги със сол. След това, изтъркайте много добре с гъба или четка, като я потопите в гореща вода. Повторете процедурата, ако е необходимо.

Белите дъски могат да бъдат накиснати в белина за по-добър резултат.

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота

Тапицерия на колата
Смесете вода и препарат за миене на съдове в съотношение 1:1. Напръскайте с получения разтвор тапицерията, като държите шишето на разстояние 10 см. Изтъркайте тъканта с мека четка, след което избършете с чиста кърпа и топла вода.

Вижте още: Борба с листните въшки

Опитайте се да извършвате съответните процедури на малки площи и не забравяйте периодично да изстисквате кърпата, напоена с мръсотия. Накрая подсушете с микрофибърна кърпа.

Трикове за лесно почистване, които ще ви улеснят живота

Тези трикове за лесно почистване ще улеснят живота ви.

loading...