НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от листните въшки лесно!

Отървете се от листните въшки лесно!

Без листни въшки и мравки по по цветята и дърветата
Без листни въшки и мравки по по цветята и дърветата

Без листни въшки и мравки по по цветята и дърветата!

За да се отървете от листните въшки по овощните дървета, изобщо не е необходимо да прибягвате до пръскане или други видове химическа обработка. Достатъчно е просто да се премахнат мравките, които просто показват прекомерна загриженост за благосъстоянието на листните въшки.

Тази бариера ще помогне да защитите листата от посегателството на листните въшки. Работата се свежда до поставяне на широка кърпа или бинт върху ствола на дървото и фиксирането му възможно най-плътно, за да се изключи възможността мравките да пълзят под плата. Фиксирайте с обикновено тиксо. Уверете се, че разстоянието от земята е достатъчно, така че пръските мръсотия, които се образуват по време на обилен дъжд или обилно поливане, да не достигнат кърпата.

Втората част на капана е обикновена лепенка за мухи. По-добре е да работите с нея с ръкавици. Задачата е да увиете лентата върху плата, правейки отстъпи от ръба. Излишната лента може да се използва за други дървета. Забележително е също така, че такава превръзка остава функционална дори след няколко дъждове.

Допълнително фиксирайте горната и долната част на превръзката с тиксо, така че прилепването да е възможно най-плътно.

Без листни въшки и мравки по по цветята и дърветата

Чудодейната бариера е готова. Сега мравките на дървото няма да могат да се приберат у дома без приключения и пътят нагоре е блокиран за насекомите, останали отдолу. Листните въшки няма да могат сами да окупират младите листа, а от старите те просто не се интересуват.

Без листни въшки и мравки по по цветята и дърветата

Вижте още: Трикове за почистване

Чрез инсталирането на такива капани в целия двор с течение на времето можете да се отървете от мравките, които в търсене на по-добър живот ще прехвърлят мравуняците си другаде.

Ще се радвате на градина без листни въшки!

loading...