НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чисти артерии – гаранция за здрав организъм

Чисти артерии – гаранция за здрав организъм

Поддържане на артериите чисти с тези две средства
Поддържане на артериите чисти с тези две средства

Поддържане на артериите чисти е нещо към което всеки трябва да се стреми.

Артериите могат да предотвратят сериозни сърдечни проблеми, както и влошаване работата на мозъка!

Ако искате да избегнете сериозни здравословни проблеми като исхемична болест на сърцето и други съпътстващи заболявания, тогава е необходимо редовно да почиствате сърдечните артерии. Това прочистване на артериите също ще помогне да се оптимизира функционирането на кръвоносната система.

Използването на природни средства е добър вариант за отстраняване на много здравословни проблеми. Един такъв проблем е натрупването на плака по стените на сърдечните артерии. Затова днес ви предлагаме рецепти за прочистване на сърдечните артерии, които съдържат само природни средства.

Какво се случва, когато артериите на сърцето са запушени? В резултат на това кръвният поток, който циркулира в тялото ни, намалява и запасът от хранителни вещества, от които се нуждае тялото ни, намалява.

Но това не е единственият проблем при запушени артерии. Тъй като те могат да причинят сериозни нарушения във функционирането на сърцето, както и увреждане на функционирането на мозъка.

Ето как естествено да изчистите артериите си:

Една от първите препоръки, които трябва да вземете предвид, за да изчистите артериите си, е правилното хранене.

Когато настъпи това стесняване на артериите, възниква състояние, известно като атеросклероза. Процесът, чрез който артериите се втвърдяват, което може да доведе до високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови заболявания. Затова най-добре е да приемате природни средства за почистване на артериите и да го направите навреме. В резултат на това ще избегнете сериозни здравословни проблеми.

Първото естествено средство за поддържане на артериите чисти е чесънът. Тъй като е научно доказано, че чесънът помага за подобряване на кръвообращението, а също така помага за понижаване на лошия холестерол и разширяване на кръвоносните съдове.

Загрейте чаша мляко с 3 нарязани скилидки чесън (оризово, сусамово или бадемово) за 1-2 минути на слаб огън, но без да завира. След като, течността се охлади, изпийте я, за предпочитане преди лягане.

Можете да повтаряте този процес всяка вечер, докато получите желаните резултати.

Вижте още: Лимон и олио срещу прах

Куркумата е мощно средство за почистване на артериите
Друго чудесно природно средство за ефективно почистване на артериите е куркумата. Тази съставка помага за почистване на запушените артерии.

За целта добавете половин чаена лъжичка куркума на прах към чаша мляко на растителна основа (по ваш избор), 1 супена лъжица мед и щипка червен или черен пипер. Препоръчва се да се консумира 1-2 пъти на ден.

В резултат на това значително ще подобрите състоянието на кръвоносните съдове и сърцето си.

loading...