НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тревожни сигнали, които тялото ни изпраща

Тревожни сигнали, които тялото ни изпраща

Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате
Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате

Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате!

Човешкото тяло е една от най-сложните структури и, както всички сложни машини, постоянно изпраща сигнали, когато нещо не е наред. Често обаче сме склонни да игнорираме сигналите на нашето тяло.

Обърнете внимание на следните сигнали при здравословни проблеми!

Тъмни кръгове под очите
Тъмните кръгове под очите обикновено се появяват при недостатъчен сън. Препоръчително е да спите поне 7-8 часа всеки ден. Тъмните кръгове показват и анемия. Ако тялото не произвежда достатъчно червени кръвни клетки, зоната под очите ще има тъмен цвят.

Побеляване на пръстите
Ако пръстите ви често побеляват, може би страдате от синдрома на Рейно. Това заболяване е свързано с проблеми с кръвообращението в крайниците, когато кръвоносните съдове не получават достатъчно кислород и поради това побеляват. Върховете на пръстите изтръпват и кожата е почти болезнено напрегната.

Замъглено зрение
Това състояние настъпва предимно по здрач. В този случай не можете да разпознаете правилно хората и разпознавате пътните знаци само отблизо. Това може да е признак на късогледство или астигматизъм.

Плаващи петна в очите
Точковидни или пръчковидни петна пред очите се появяват внезапно. Ако това продължава повече от седмица, консултирайте се с офталмолог, тъй като това може да е симптом на катаракта или други по-сериозни очни проблеми.

Постоянни спазми в стомаха
Ако често се случва без изобщо да сте гладни, непременно посетете лекар.

Белеща се, сърбяща кожа
Това показва, че тялото ви се нуждае от витамини. Ако се храните балансирано, тялото ви бързо ще се възстанови. Ако обаче кожата ви се бели и сърби, потърсете лекар, защото може да става въпрос за сериозна гъбична инфекция.

Загуба на обоняние
С напредването на възрастта обонянието ви намалява, тъй като нервната ви система започва да се влошава. Но ако имате загуба на обоняние в млада възраст, особено за една нощ, консултирайте се със специалист. Това може да е и признак на тежка настинка или вирусна инфекция.

Трептящи клепачи
Ако клепачите ви трептят в продължение на няколко дни или седмици, това може да означава, че очите ви са претоварени. Ако това продължава няколко дни, консултирайте се с професионалист. Това може да е и признак за сериозен проблем с нервната система.

Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате

Вижте още: Трикове за почистване

Шум в ушите
Много хора не придават особено значение на шума в ушите, въпреки че това може да бъде симптом за по-сериозен проблем. Посетете лекар, преди да получите по-тежка загуба на слуха.

Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате

Движеща се раменна става
Някои хора имат много нестабилна раменна става, почти подвижна. Това може да се дължи на факта, че просто сте родени с много гъвкава раменна става или на някаква контузия, която дори може вече да не си спомняте. За да предотвратите по-сериозно изместване, консултирайте се със специалист.

Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате
loading...