НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебни билки при дихателни проблеми

Лечебни билки при дихателни проблеми

Чай при дихателни проблеми, който намалява възпалението
Чай при дихателни проблеми, който намалява възпалението

Чай при дихателни проблеми, който намалява възпалението

Всички дихателни проблеми могат да бъдат елиминирани просто като се пие чай от следните билки!

Дихателните проблеми са изключително разпространени. Астмата и хроничната обструктивна белодробна болест са най-честите респираторни състояния.

Как тези заболявания се отразяват на здравето на белите дробове?

Астмата се характеризира със стесняване и запушване на дихателните пътища, което води до нарушаване в дишането. Това стесняване често се причинява от възпаление, което може да се лекува с дихателни упражнения и използване на инхалатор.

За разлика от астмата, симптомите на ХОББ не могат да бъдат напълно отстранени и състоянието се характеризира с ограничаване на въздушния поток. Това ограничение на въздушния поток е възпалителна реакция към токсични изпарения, цигарен дим и изгорели газове.

Симптоми на възпаление на дихателните пътища
– хрипове
– кашлица
– стягане в гърдите
– задух
– ускорен сърдечен ритъм
– устните и ноктите стават сини или сиви

Чай при дихателни проблеми:
Предвид факта, че възпалението е основната причина за тези проблеми, е важно да се намерят начини за неговото намаляване. Добрата новина е, че има много билки, които могат да ви помогнат да намалите възпалението по естествен път.

Розмариновата киселина е флавоноид, който се съдържа в много билки. Между тях:

  • розмарин
  • градински чай
  • мента
  • мащерка
  • босилек
  • майорана
  • риган

Тази киселина действа като мощен противовъзпалителен агент, който може да успокои възпалените дихателни пътища и по този начин да позволи на въздуха да преминава през тях по-лесно.

Доказано е, че пероралната добавка от розмаринова киселина намалява увреждането на белите дробове, причинено от вдишването на дизелови изгорели газове, според проучване. Това проучване е проведено при мишки с увреждане на белите дробове, причинено от вдишване на тези частици.

Това показва, че розмариновата киселина може да намали симптомите на увреждане на белите дробове, причинено от възпаление на дихателните пътища.

Вижте още: Трикове за почистване

Добрата новина е, че много билки съдържат розмаринова киселина и можете да си я набавите просто като пиете билков чай.

Всичко, което трябва да направите, е да добавите две чаени лъжички розмарин или някоя от горе посочените билки към гореща вода и да оставите да престои 10-15 минути.

loading...