Разноцветни великденски яйца с пяна за бръснене

Лесен и забавен начин за боядисване на яйца за Великден с пяна за бръснене.

Необходими са ви:
сварени яйца
пяна за бръснене
формички за мъфини
сладкарска боя
оцет
клечки за зъби

Първо, яйцата трябва да бъдат подготвени за боята, за да получите ярки цветове. За целта ги сложете в съд и ги залейте с оцет. Достатъчно е да оставите яйцата в оцета за 1-2 часа. След накисване измийте и подсушете всяко яйце с хартиена салфетка.

Напълнете формичките за мъфини с пяна за бръснене около 2/3.

Капнете 2-3 капки различни бои във всяка формичка.

Внимавайте с цветовете, тъй като някои от тях могат просто да се смесят в един и да не са много красиви (като например червеното и зеленото ще се превърнат в кафяво). Не забравяйте да покриете работната повърхност с вестник.

Използвайте клечка за зъби, за да разбъркате внимателно боите и пяната за бръснене. С плавни кръгови движения ще създадете цветна мраморна картина. Добавете още една капка боя, ако е необходимо. Гел-боята е точно това, от което се нуждаете тук, защото за разлика от обикновената течна боя, тя няма да се разпространи по цялата пяна за бръснене.

Внимателно поставете яйцето в пяната, като не оставяте да падне на дъното на формата.

Използвайки същата клечка за зъби или дървено шишче, внимателно покрийте яйцето с пяна за бръснене. Яйцето трябва да бъде напълно покрито.

Разноцветни великденски яйца с пяна за бръснене

Направете това с всяко яйце и леко почукайте формичката, за да помогнете на пяната за бръснене да се утаи и да не оставя въздушни джобове. Достатъчни са 10 минути.

Разноцветни великденски яйца с пяна за бръснене

Вижте още: Въздушен сладкиш с кисело мляко

Извадете яйцата и изплакнете всяко директно под чешмата. След това, внимателно попийте яйцата с хартиена кърпа и ги поставете на равна повърхност, за да изсъхнат напълно. Можете да използвате тава, застлана с хартия.

Разноцветни великденски яйца с пяна за бръснене

Вашите разноцветни великденски яйца са готови за празничната трапеза.