Как да разредите кръвта и да ускорите метаболизма си?

Състоянието на кръвта е най-важният показател за работата на сърдечно-съдовата система на човек. От това зависи функционирането на всички останали органи и клетки. Ако е твърде вискозна, основната й функция се затруднява. В резултат на това кръвоснабдяването на органите може да бъде нарушено, което ще доведе до развитие на разширени вени и тромбоза.

Това увеличава риска от инсулт и инфаркт.

Как да разредите кръвта?

Първо
Постепенно се откажете от пушенето, ако още не сте го направили. Поддържайте теглото си в добра форма и пийте много чиста вода, чайове и сокове.

Второ
Разнообразете диетата си с храни, които разреждат кръвта: богати на салицилова киселина, омега-3 мастни киселини, йод и витамин Е.

Зехтин
Този полезен продукт съдържа омега-3 мастни киселини и витамин Е, които нежно разреждат кръвта.

Плодове
Ягодите, цариградското грозде, червените боровинки, малините и черешите са плодове, богати на салицилова киселина. Тя нормализира плътността на кръвта и намалява възпалението. Консумирайки тези продукти, можете да излекувате тялото и да се справите с различни заболявания.

Джинджифил
Освен че разрежда кръвта, джинджифилът намалява и кръвната захар и ускорява метаболизма. Трябва да се приема с повишено внимание от хора с аритмия и високо кръвно налягане.

Орехи и семена
Шепа орехи и семена на ден разреждат кръвта и значително намаляват риска от сърдечни и съдови заболявания.

Канела
Канелата действа като мощен антикоагулант и всичко това благодарение на кумарина в състава й. Също така, това вещество е в състояние да понижи кръвното налягане, да облекчи възпалението и да намали развитието на тумори.

Чесън
Намалява нивото на „лошия“ холестерол в кръвта и окисляването му в мастните натрупвания, а също така нормализира кръвното налягане. Той също така намалява вискозитета на кръвта.

Люти чушки
Те съдържат капсаицин, който засилва кръвообращението, увеличава притока на кръв към органите и намалява съсирването на кръвта.

Вижте още: Съвети за отглеждането на домати

Много хора използват аспирин за разреждане на кръвта, тъй като той се счита за лекарство №1 при сърдечни заболявания. Но не може да се приема без препоръка на лекар. Аспиринът не е безвреден: ако се използва редовно, той може да увреди лигавицата на храносмилателния тракт, причинявайки гастрит и язви.

Яжте продукти, които разреждат кръвта. Само не забравяйте, че всичко трябва да бъде умерено!