Шарени яйца за Великден с креп хартия: проста техника!

Тази година опитайте малко по-различен начин за боядисване на яйцата.

Великден наближава и ако все още не сте измислили как да украсите вашите яйца или просто бихте опитали нещо ново, ви предлагаме да опитате с креп хартия.

Това е лесен начин, който не изисква много време, пари и усилия.

Ще ви трябват:

  • креп хартия в желаните от вас цветове
  • оцет
  • сварени яйца
  • пластмасова бутилка
  • ръкавици

Първо сварете яйцата, а междувременно, докато се охлаждат, вземете пластмасова бутилка и отрежете горната част. По-късно ще поставите яйцаa в тази бутилка.

Нарежете креп хартията на парчета, те не трябва да са твърде малки, но достатъчно големи, за да увиете яйцата в тях. Преди да започнете да боядисвате яйцата, не забравяйте да си сложите защитни ръкавици.

Изсипете оцет в средно голяма купа, след което сложете креп хартия в желания цвят. Извадете хартията от оцета, сложете я на дланта си и след това увийте яйцето в нея и го сложете в пластмасовата бутилка, която сте приготвили.

Вижте във видеото как точно се прави:

Вижте още: Рулца с извара и кокосови стърготини

Повторете процеса с останалите яйца и ги подредете в един ред в бутилката. Оставете ги да престоят около половин час и през това време цветовете ще се слеят и смесят.

Избършете готовите шарени яйца с кърпа, върху която предварително сте капнали олио, така че великденските яйца да блестят с пълен разкош.