НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесън и лимони срещу висок холестерол

Чесън и лимони срещу висок холестерол

Народен лек за холестерол, който почиства кръвоносните съдове
Народен лек за холестерол, който почиства кръвоносните съдове

Народен лек за холестерол, който почиства кръвоносните съдове

Това е една мощна комбинация, която елиминира мазнините и държи холестерола под контрол.

Повишените нива на холестерол могат да доведат до редица усложнения. Лекарствата трябва да бъдат последна опция. Преди това е желателно да се опитате да регулирате стойностите на холестерола по естествен начин.

Народната медицина е пълна с рецепти, които могат да помогнат за решаването на този проблем, а най-мощната комбинация, която освобождава кръвоносните съдове от мазнини, със сигурност е тази на лимон и чесън. Известно е, че и лимонът, и чесънът имат лечебни свойства. Те почистват кръвоносните съдове, намаляват нивата на холестерола, укрепват стените на кръвоносните съдове и намаляват риска от опасни заболявания като атеросклероза.

Напитката с лимон и чесън за прочистване на кръвоносните съдове се използва в руската народна медицина от векове. Също така, тази напитка предотвратява образуването на ракови клетки, което многократно е потвърдено от научните изследвания, поради факта, че чесънът съдържа големи количества антиоксиданти.

За да приготвите този народен лек за холестерол, ще ви трябват:
4 глави чесън
4 средно големи лимона
3 литра вряла вода

Приготвяне:
Почистете чесъна, изстискайте лимоните. Оставете водата да заври, след това намалете огъня и добавете чесъна и лимоновия сок, след което покрийте съда.

Варете на слаб огън до 15 минути, не повече. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Изсипете и съхранявайте в покрит стъклен съд.

Вижте още: Сиропиран сладкиш с пудинг

Употреба:
Приемайте по 1 до 2 супени лъжици от тази напитка преди всяко хранене. Курсът на лечение продължава 40 дни и се препоръчва да се извършва само веднъж годишно.

Забележка: Преди да използвате народни средства, консултирайте се с лекар.

loading...