НАЧАЛО ЗДРАВЕ Полезни свойства на сиропа от арония

Полезни свойства на сиропа от арония

Сироп от арония за пречистване и укрепване на тялото
Сироп от арония за пречистване и укрепване на тялото

Сироп от арония за пречистване и укрепване на тялото!

Аронията по същество е вид боровинка. Тя съдържа много витамини А, С, Е и В комплекс. Действа като антиоксидант.

Съдържа много минерали и други полезни вещества. Аронията укрепва тялото и подобрява имунната система.

Превантивно можете да пиете по една чаша преди закуска. Ако сте болни трябва да консумирате няколко чаши на ден. Докато дозата за деца е само половин чаша на ден.

Можете да приготвите сока без допълнителни добавки и дори без вода. Необходима ви е само сокоизстисквачка. Винаги съхранявайте на хладно и тъмно място.

Можете да замразите плодовете на аронията, след което да ги размразите преди употреба. Просто имайте предвид, че след като ги размразите, не трябва да го замразявате отново.

Рецепта за сироп:
2 кг плодове от арония
1 литър вода
800 г захар
1 прясно изцеден лимон

Приготвяне:
Смесете захарта и водата и сложете съда на котлона. Когато водата заври, добавете 2 кг пресни плодове от арония.

Разбърквайте непрекъснато, докато сместа започне да кипи. Докато разбърквате сиропа, притиснете плодовете, така че да отделят възможно най-много сок. Когато точката на кипене бъде достигната, е необходимо да изчакате няколко минути, след това свалете от котлона оставете да се охлади.

Прецедете съдържанието и го върнете на котлона, за да заври още веднъж. След като заври, махнете капака и добавете сока от един лимон. Налейте сока в стъклени бутилки, които преди това са стерилизирани и ги затворете. Съхранявайте на тъмно и хладно място и консумирайте при необходимост. Ако искате, разредете го с малко вода.

Вижте още: Чесън и лимони срещу висок холестерол

Можете да използвате останалите плодове, за да си направите вкусно сладко. Напълнете хладилника с домашен сок от арония и се наслаждавайте на невероятния му вкус всеки ден.

Как и в какви количества да се пие сироп от арония?
Препоръчителната дневна доза пресни плодове е 300 грама. Чиста, студено пресована арония се пие в количество от 1 до 3 ракиени чаши на ден. За здрави хора препоръчителната доза е само една чаша сутрин на гладно.