НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен лек срещу хъркането

Домашен лек срещу хъркането

Домашна напитка срещу хъркане - пълна с витамини
Домашна напитка срещу хъркане - пълна с витамини

Домашна напитка срещу хъркане – пълна с витамини!

Хъркането не винаги е уморително, понякога се проявява само с леко хриптене през носа или просто момент в съня ви кара да „изхъркате“. Но за тези, които спят до хъркащ човек, нощите могат да бъдат кошмарни.

Хъркането обикновено се появява при хора с наднормено тегло, стрес, пиене на твърде много алкохол или тесни дихателни пътища.

Има две форми на хъркане – социална и медицинска. Социалното хъркане не се счита за опасно, докато медицинското хъркане трябва да бъде лекувано.

Може да става въпрос за малко слуз в носа или гърлото. Тогава тази стара рецепта може да ви помогне. Мнозина казват, че са почувствали положителни резултати с този изцяло натурален и добър сок против хъркане.

Необходими съставки:
2 ябълки
2 моркова
1/4 лимон
пресен джинджифил

Лимоновият сок облекчава раздразнения нос. В Китай джинджифилът се използва повече от 2000 години при различни заболявания, помага за почистване на дихателните пътища.

Ябълките и морковите са богати на аминокиселината триптофан, която действа успокояващо и улеснява съня.

Ето как да я приготвите:
Смесете всички съставки в блендер (или сокоизстисквачка), направете коктейл и го изпийте няколко часа преди лягане.

Вижте още: Сиропирани сладкиши с грис

Хъркането може да бъде много неприятно за околните, така че може би не би навредило да опитате? В най-лошия случай ще пиете много здравословен сок.

Споделете тази рецепта за домашна напитка срещу хъркане с приятелите си! Някой може да се възползва от този съвет и да ви благодари след това.