Домашен гел срещу бръчки и стрии – ето как се приготвя!

Всички сме чували за удивителните ползи от алое вера и кокосовото масло и как те могат да бъдат полезни за здравето на кожата. Но не всеки знае, че ако комбинирате тези два компонента, ще получите уникална комбинация, която има магически свойства и може радикално да подобри състоянието на нашата кожа.

Едно от свойствата на тази прекрасна смес е, че е идеална за бързото премахване на стриите по кожата.

Искате ли да знаете как да приготвите това средство у дома? Много е лесно. Алое вера и кокосовото масло се използват широко в различни козметични продукти и са достъпни в аптеките и специализираните магазини. Остава само да ги смесите, за да увеличите ефективността им!

Кремът се оказва напълно натурален и евтин. Получавате страхотно лекарство и спестявате пари.

Алое вера е много ефективно при лечение на изгаряния, облекчава дразненето на кожата, успокоява алергичните кожни реакции, помага за премахване на стриите, бръчките и дефектите, подмладява и овлажнява кожата.

Кокосовото масло отлично овлажнява и подхранва кожата, има антибактериални и противогъбични свойства.

За да направите гела, ще ви трябват:
100 грама гел от алое вера
100 грама нерафинирано органично кокосово масло
няколко капки етерично масло по ваш вкус

Поставете гела от алое вера и кокосовото масло в купа и разбъркайте старателно за около 5 минути, докато получите еднородна консистенция.

Добавете няколко капки етерично масло по ваш избор и разбъркайте отново. Прехвърлете в чист стъклен съд с твърд капак и съхранявайте при стайна температура.

Вижте още: Как правилно да подрежете доматите?

Употреба
Нанасяйте върху чиста кожа два пъти на ден. Най-добре е да направите това след душ – когато порите са отворени и кожата усвоява по-добре всички хранителни вещества.

Не забравяйте да си запазите тази рецепта за домашен гел срещу бръчки!