Гърбицата на врата може да се лекува с народни средства

Това заболяване се развива доста бавно, изостряйки ситуацията с всяка година. То причинява не само дискомфорт и болка, но и загрозява външния вид.

Първият симптом на заболяването е болка в областта на врата и раменете, която се усилва при физическо натоварване. Има няколко начина да се отървете от този проблем. Най-често хората, водещи заседнал и неактивен начин на живот, са податливи на това заболяване. За да предотвратите развитието на болестта трябва да сте в добра физическа форма.

Видът на лечението зависи преди всичко от тежестта на заболяването. В самото начало на развитието, основният метод е физиотерапията, която включва електротерапия, ултразвук, термично лечение и т.н. По-нататъшното лечение може да включва фармацевтична терапия за болка, лечение с инжекции и гимнастика.

Хирургичното лечение винаги е последната възможност. Подвижността на ръката може да бъде нарушена и в много тежки случаи се развива нарушение на подвижността на пръстите. Нарушава се мозъчното кръвообращение, което в някои случаи причинява инсулт.

Първите признаци на нарушено кръвоснабдяване на мозъка са редовно главоболие сутрин, болезнени усещания в областта на врата, зрително увреждане, гадене, пулсиращо главоболие и др.

Ако не лекувате гърбицата на врата, болестта ще започне да прогресира и ще се превърне в хронична. Мозъкът постоянно ще страда от недостиг на кислород, може да се развие вегетативно-съдова дистония и хипертония. Постоянният недостиг на кислород води до влошаване на паметта, развитие на дебилност.

Ако откриете първите симптоми на заболяването, незабавно се консултирайте с лекар. Ако е необходимо, той ще предпише подходящото лечение, което ще предотврати развитието на болестта.

Има няколко ефективни народни рецепти, които могат да помогнат за премахване на гърбицата.

Компрес със сол и мед
Смесете 1 с. л. мед с 1 с. л. сол. Поставете приготвената каша върху превръзка или марля, поставете я на болното място. За да се загрее добре областта на шията, увийте с вълнен шал. Процедурата трябва да се повтаря, докато се появят видими резултати.

Отвара от боб
В 1 литър вода сварете 5 с. л. боб. Увийте тенджерата в топло одеяло и оставете за една нощ. На следващата сутрин прецедете и приемайте по 400 мл на ден, докато състоянието се подобри.

Аспиринова тинктура
Натрошете 10 таблетки аспирин и ги залейте с 250 мл водка. Поставете продукта на тъмно място за 2 дни. Ще получите доста мътна смес, тъй като таблетките няма да се разтворят напълно. Масажирайте болезненото място или направете компрес.

Тинктура от дафинови листа
Залейте с 500 мл спирт смес от 2 с. л. кора от върба и 2 с. л. кора от люляк и 1 с. л. дафинов лист. Добавете 50 мл камфоров спирт и поставете на тъмно за 3 седмици. Разклащайте продукта всеки ден. Прецедете готовия състав и ежедневно разтривайте областта на врата.

Вижте още: Копривата лекува

Лек с ориз
Изплакнете обилно ориза, залейте го с топла вода и го поставете на тъмно и студено място за една нощ. Прецедете водата на следващата сутрин. Сварете 1 супена лъжица ориз в чиста вода без сол в продължение на 4 минути. Яжте приготвената каша на гладно. Залейте останалия ориз отново с вода и повторете процедурата на следващата сутрин. Тибетските монаси вярвали, че тази зърнена култура абсорбира излишната сол, като по този начин я отстранява от тялото.