НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мехлем за ставни болки

Мехлем за ставни болки

Мехлем при ставни болки, който да си направите сами
Мехлем при ставни болки, който да си направите сами

Мехлем при ставни болки, който да си направите сами

За тази рецепта са ви необходими съставки, които всяка домакиня има в кухнята.

Почти всеки познава болезненото усещане в ставите. Обикновено усещаме болка в коленете, раменете и лактите. След 40 годишна възраст, ние вярваме, че това е страничен ефект от стареенето. А какво, ако болката се появи след 25-30 годишна възраст? Причината отново ли е остаряването?

Разбира се, може да има и повече причини – травма, претоварване, фрактури, артрит, ревматизъм, но сега няма да ги обсъждаме. Как да се отървем от болките в ставите за рекордно кратко време.

За да си направите този мехлем при ставни болки, ще ви трябват: по една супена лъжица мед, горчица (за предпочитане люта), сол и сода. Разбъркайте всичко добре до хомогенна смес. Използвайте празна опаковка от крем за съхранение на мехлема. Това ще бъде вашият спасителен пояс.

Вижте още: Как да разберете дали чешмяната вода е годна за консумация?

Нанесете добре този мехлем върху възпаленото място и направете компрес. Сложете найлонова торбичка и я завържете с топъл, за предпочитане вълнен шал. Оставете да действа за 1,5-2 часа. Процедурата се прави преди лягане, така че след сваляне на превръзката болезнената става да остане в покой. Изплакнете на следващата сутрин.

Повторете лечението 4-5 дни подред. Ще почувствате ефекта още след първата процедура. След това повторете, ако е необходимо. Мехлемът ще ви бъде достатъчен за няколко дни. Съхранявайте го в хладилника.