НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как да реагирате, когато срещу вас стои груб човек?

Как да реагирате, когато срещу вас стои груб човек?

0
Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!
Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!

Отстоявайте себе си, без да обиждате и да бъдете груби!

Винаги можете да защитите собственото си мнение, без да прибягвате до груби думи или да унижавате някого.

Няма идеални хора – ежедневно се сблъскваме с противоречия, грубостта на другите хора, понякога можем да обидим някого, а понякога някой да обиди нас. Винаги трябва да сте подготвени да защитавате собствените си интереси и мнение, но можете да го направите елегантно и без използването на обиди или груби думи.

Отстоявайте себе си, без да псувате и да повишавате тон!

Фраза номер 1: “Благодаря!”
Когато човек умишлено ни обижда или използва нецензурни изрази, той го прави, за да засегне достойнството ни. Той очаква да избухнем и да покажем негативна реакция. Енергийните вампири обичат да обменят негативизъм. Тук обаче си струва да се запитате: готов ли съм да угодя на човек, който е неприятен за мен?

В този случай е най-добре просто да кажете „благодаря“ и да игнорирате събеседника, дори можете да се обърнете и да си тръгнете. Това ще бъде най-голямото разочарование за енергийния вампир, който се е опитал да ви обиди.

Фраза номер 2: “Какво искаш да чуеш в отговор?”
Ако трябва да информирате събеседника, че натискът му върху вас е неподходящ, просто задайте този въпрос. Този вид манипулация ще накара човека да се погледне отстрани. Човекът започва да мисли за това, което е казал и какво наистина е искал да постигне. Има голяма вероятност противникът ви да не даде отговор, защото просто ще изпадне в съмнение. И можете да започнете откровен разговор на този етап, за да обсъдите проблемите разумно и да постигнете консенсус.

Фраза номер 3: ​​”Какво те кара да казваш такива думи?”
По този начин ще покажете, че не сте враждебно настроени, изпитвате съпричастност, но се опитвате да постигнете справедливост. При конфликт противникът не очаква, че някой се опитва да го разбере и това веднага го изважда от равновесие.

Ако опонентът ви може да посочи причините за конфликта и защо е толкова враждебен, можете да се разберете по-бързо.

Но, ако вашият събеседник не е в състояние да даде адекватен отговор, можете да приемете за потвърждение, че враждебността му е много по-важна за него самия, отколкото за вас.

Фраза номер 4: “Защо винаги си толкова негативен?”
Понякога човек не забелязва колко негативни емоции предава на другите. Постоянно недоволство, спорове, кавги, грубости – обикновено това отношение към живота е не заради външния свят, а заради вътрешни проблеми. Ако установите, че постоянно се сблъсквате с грубост от страна на човека, то този въпрос е чудесен начин да разбере, че проблемът е в него.

По този начин ще покажете пътя към истината, може би това ще го накара да помисли и да реши собствените си проблеми.

Фраза номер 5: “Да поговорим за това утре!”
Не се поддавайте на провокация и не показвайте агресия или враждебност в отговор. Ако разбирате, че емоциите са извън контрол и вече не можете да се сдържате, по-добре е да отстъпите, да направите временна крачка назад. Често можем да кажем нещо обидно, за което после ще съжаляваме. Но тази фраза ще ви помогне да избегнете неприятности, дава ви възможност и време да се успокоите. Ако грубостта на някого е причинила силна емоционална реакция, няма нищо срамно в това. Срамна може да бъде само ситуация, в която позволявате на тези емоции да ви подлудят до такава степен, че да кажете или да направите нещо, за което по-късно ще съжалявате.

Вижте още: Мини сладкиши с ванилов крем

Човекът очаква емоционална реакция от вас, а в замяна получава своеобразно огледало, в което вижда непривлекателното си лице.

Какви фрази използвате по време на спорове?