НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване в градината със сода за хляб

Подхранване в градината със сода за хляб

0
Подхранване със сода за хляб - за краставици и домати
Подхранване със сода за хляб - за краставици и домати

Подхранване със сода за хляб – този метод трябва да го знае всеки градинар!

Можете да използвате сода за хляб в градината по най-различни начини. Тя предпазва растенията от вредители и болести и намалява киселинността на почвата. Малцина знаят, че содата за хляб е безвредна за културите, които растат в градината. Така че може да се използва както за зрели растения, така и за разсад.

Пригответе си разтвор за краставиците – те ще бъдат зелени и красиви и ще плододават дълго.

Необходими са ви:
2 супени лъжици сода за хляб
10 л гореща вода

Добавете содата за хляб към горещата вода и разбъркайте.

Изсипете 0,5 л в корена на всеки храст. Би било добре разтворът да се използва при сухо време, ако отглеждате краставиците на открито.

Когато краставиците са засегнати от мана, пригответе следния разтвор: 50 г сода за хляб, 10 л вода и 50 г течен сапун за пране. Разбъркайте и напръскайте листата на краставиците. Необходими са 3 такива третирания, за да бъдат растенията здрави.

Трябва обаче да имате предвид, че не е необходимо да използвате прекалено сода за хляб. Твърде концентрираният разтвор може да разболее краставиците, те ще спрат да дават плодове и листата ще пожълтеят.

Вижте още: Ябълков чай за силна имунна система

Правете подхранване със сода за хляб 3 пъти през сезона. Содата за хляб увеличава и удължава периода на плододаване, бори се с вредителите, гъбичните заболявания и подобрява вкусовите качества на зеленчуците (краставици, домати, патладжани). Също така, ако забележите, че храстите на краставиците имат твърде много празни цветове, същият разтвор на сода бикарбонат отново ще ви помогне.