НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да прогоните молците от шкафа?

Как да прогоните молците от шкафа?

Трик срещу молци, който ще ги държи далеч от любимите ви дрехи
Трик срещу молци, който ще ги държи далеч от любимите ви дрехи

Трик срещу молци, който ще ги държи далеч от любимите ви дрехи

Молците са неприятни вредители, които унищожават любимите ви дрехи. За да предотвратите появата им, трябва да следвате редица изпитани във времето правила и съвети.

Молецът се страхува много от миризмата на карамфил. Смелете карамфил в кафемелачка и сложете по 1 ч. л. в торбички или обикновени дамски чорапи (цели, чисти).

Поставете торбичките и чорапите с карамфил на прах в джобовете на дрехите и рафтовете на килера. Това важи особено за естествените дрехи, които не могат да се перат и които молецът обича толкова много.

Обувките от естествена кожа също са любима храна за молците. За целта поставете навит вестник вътре и сложете чорап с 1 ч. л. чай, 2 дафинови листа и 1 ч. л. карамфил на прах. Това е достатъчно за целия летен сезон. Карамфилът ще държи молците далеч поне за 6 месеца, след което, прахът трябва да се смени.

Вижте още: Лечение на гърбицата на врата в домашни условия

Ако молците вече са се появили, тогава трябва да вземете дрехите, върху които сте открили дупки, да ги поставите в торба и да ги изпратите във фризера за 24 часа. Ларвите на молците ще умрат. След това, изперете дрехите в топла вода с малко количество амоняк. Шкафът трябва да се почисти: избършете всички рафтове с амоняк и изперете всички дрехи.

Благодарение на този трик срещу молци ще успеете да съхраните любимите си дрехи и обувки.