НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отварата от стафиди за добро здраве

Отварата от стафиди за добро здраве

Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини
Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини

Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини и подобрява цялостното здравословно състояние на организма.

Един от основните органи в човешкото тяло е черният дроб. Той изпълнява редица функции, които отговарят за жизнеността на нашето тяло. Този орган участва в процесите на храносмилането, кръвообращението и метаболизма. Ето защо е важно да се грижите за здравето на черния дроб и да го прочиствате от токсини.

Има много средства за прочистване на черния дроб. Но повечето от тези средства причиняват странични ефекти. Можете да пречистите черния дроб от токсини с помощта на естествени продукти, а именно с вода и стафиди.

Полезни свойства на стафидите
Шепа стафиди сутрин прочиства организма от лошия холестерол и има благоприятен ефект върху здравето на сърцето. Тези сушени плодове съдържат големи количества витамини и минерали. Освен това, стафидите са един от най-богатите източници на антиоксиданти.

Отварата от стафиди има още повече ползи за организма. Тя съдържа много по-малко захар от сушените плодове. Пийте само за 4 дни и ще забележите значително подобрение в работата на храносмилателната система и ще почувствате безпрецедентно нарастване на силата.

Това средство е незаменимо срещу усещането за тежест в корема. Тъй като стимулира отделянето на стомашен сок, храната се усвоява по-добре и тялото усвоява повече хранителни вещества.

Тази вода има стимулиращ ефект върху биохимичните процеси, участващи в прочистването на кръвта, както и укрепва имунната система. Употребата на стафиди и отвара от тях е добра профилактика на различни заболявания на сърдечно-съдовата система и черния дроб.

Съставки:
400 мл вода
150 г стафиди

Приготвяне:
Измийте добре стафидите.

Налейте вода в тенджерата и оставете да заври.

След като заври водата, добавете измитите стафиди и варете на слаб огън 20 минути.

Оставете да престои за една нощ. Разбъркайте на следващата сутрин и я стоплете малко преди консумация.

Когато купувате стафиди, обърнете внимание на цвета и текстурата. Не трябва да са прекалено меки. Избягвайте да купувате лъскави сушени плодове и избирайте стафиди в по-тъмни тонове.

Вижте още: Чай от дафинов лист – ползи

Пийте отварата на гладно, 30 минути преди хранене, в продължение на 4 дни. Този курс може да се провежда веднъж месечно. Като бонус ще се отървете от кожните проблеми и подпухналостта на лицето.

Почистването на черния дроб ще допринесе за здравето на организма през следващите години.

Запазете статията и я споделете и с приятели.