НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отварата от стафиди за добро здраве

Отварата от стафиди за добро здраве

0
Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини
Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини

Отварата от стафиди прочиства черния дроб от токсини и подобрява цялостното здравословно състояние на организма.

Един от основните органи в човешкото тяло е черният дроб. Той изпълнява редица функции, които отговарят за жизнеността на нашето тяло. Този орган участва в процесите на храносмилането, кръвообращението и метаболизма. Ето защо е важно да се грижите за здравето на черния дроб и да го прочиствате от токсини.

Има много средства за прочистване на черния дроб. Но повечето от тези средства причиняват странични ефекти. Можете да пречистите черния дроб от токсини с помощта на естествени продукти, а именно с вода и стафиди.

Полезни свойства на стафидите
Шепа стафиди сутрин прочиства организма от лошия холестерол и има благоприятен ефект върху здравето на сърцето. Тези сушени плодове съдържат големи количества витамини и минерали. Освен това, стафидите са един от най-богатите източници на антиоксиданти.

Отварата от стафиди има още повече ползи за организма. Тя съдържа много по-малко захар от сушените плодове. Пийте само за 4 дни и ще забележите значително подобрение в работата на храносмилателната система и ще почувствате безпрецедентно нарастване на силата.

Това средство е незаменимо срещу усещането за тежест в корема. Тъй като стимулира отделянето на стомашен сок, храната се усвоява по-добре и тялото усвоява повече хранителни вещества.

Тази вода има стимулиращ ефект върху биохимичните процеси, участващи в прочистването на кръвта, както и укрепва имунната система. Употребата на стафиди и отвара от тях е добра профилактика на различни заболявания на сърдечно-съдовата система и черния дроб.

Съставки:
400 мл вода
150 г стафиди

Приготвяне:
Измийте добре стафидите.

Налейте вода в тенджерата и оставете да заври.

След като заври водата, добавете измитите стафиди и варете на слаб огън 20 минути.

Оставете да престои за една нощ. Разбъркайте на следващата сутрин и я стоплете малко преди консумация.

Когато купувате стафиди, обърнете внимание на цвета и текстурата. Не трябва да са прекалено меки. Избягвайте да купувате лъскави сушени плодове и избирайте стафиди в по-тъмни тонове.

Вижте още: Чай от дафинов лист – ползи

Пийте отварата на гладно, 30 минути преди хранене, в продължение на 4 дни. Този курс може да се провежда веднъж месечно. Като бонус ще се отървете от кожните проблеми и подпухналостта на лицето.

Почистването на черния дроб ще допринесе за здравето на организма през следващите години.

Запазете статията и я споделете и с приятели.