НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трик, който ще прогони мравките в градината

Трик, който ще прогони мравките в градината

0
Средство срещу мравките, което ще ги прогони от градината
Средство срещу мравките, което ще ги прогони от градината

Средство срещу мравките, което ще ги прогони от градината

Много градинари знаят, че при цялата си привидна безвредност и дори полза, мравките могат да причинят значителна вреда. Тази вреда не се ограничава до яденето на плодове, зеленчуци и цветни пъпки. Мравките просто обожават сладкия нектар, който листните въшки дават и заради него се грижат по всякакъв начин за този вредител: прехвърлят листни въшки на нови места и също така ги защитават по всякакъв възможен начин. Така в градината ви ще имате не само мравки, но и листни въшки.

Съществува един много прост и все пак ефективен начин за справяне с мравките, без никаква химия!

Трябват ви олио и мека тъкан. Нарежете плата на ивици. Потопете ги добре в олио и ги увийте около ствола на дървото на подходящо място. “Маслената граница” трябва да се следи и от време на време, когато започне да изсъхва, отново накиснете тъканта в олио. Този метод е добър, защото няма да причини вреда на дървото.

Вижте още: Кюфтета върху зеле в доматен сос

Факт е, че мравките се движат “по миризма” и по пътеката, която някога е била изследвана. И с помощта на плата и олиото този път е блокиран и мравките просто се губят и не знаят какво да правят: новите не могат да дойдат и „старите“ не могат да си тръгнат. На последните трябва да се помогне, като просто ги махнете от дървото.

Мравките буквално не могат да преодолеят тази бариера и просто се тълпят около нея. Ето как изглежда тази картина ден по-късно.

Използвайте това ефективно средство срещу мравките. Резултатът ще ви хареса!