НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Прогонете мухите и комарите по стъклата!

Прогонете мухите и комарите по стъклата!

0
Ефективно средство срещу насекоми, което да си направите сами
Ефективно средство срещу насекоми, което да си направите сами

Ефективно средство срещу насекоми, което да си направите сами

Топлото време от годината настъпи и всички красоти, които носи със себе си. Температурите бавно започнаха да се покачват и прозорците са постоянно отворени. Въпреки това, сезонът на „отворените прозорци“, заедно с всички предимства, идва и с „недостатъци“ – досадни насекоми.

Дори когато прозорците са затворени, изглежда, че тези малки същества (особено досадните мухи и комари) винаги намират някакви пукнатини, през които проникват и правят малка инвазия във вашия дом.

Можете да си сложите комарници на вратите и прозорците, разбира се.

Трябва да помислите сериозно за това решение, защото всяка година се появяват нови болести, които се пренасят най-лесно чрез насекомите.

Съществува ефективно средство срещу насекоми, което ще ви помогне да държите натрапниците далеч. С малко оцет можете да държите насекомите далеч от къщата или колата си, а в същото време прозорците ще блестят от чистота, защото оцетът перфектно почиства мръсотията.

Смесете 150 мл вода и 150 мл оцет в спрей бутилка, разклатете добре. Използвайте тази смес за пръскане върху дограмата, отвътре и отвън.

Комарите и други насекоми не обичат миризмата на оцет и ще стоят на разстояние. Можете да използвате този трик и за вашата кола. Напръскайте всички прозорци.

Вижте още: Подхранете орхидеята с кафе!

Това ще ви осигури безпроблемно возене. Тази смес ще държи комарите и другите малки насекоми далеч (особено паяците).

Можете да напръскате всички места, където подозирате, че има най-много насекоми или където не бихте искали да ги виждате. Можете да напръскате ъглите на килерите.

Въпреки че оцетът има силна миризма, не се притеснявайте, когато изсъхне, вече няма да го усещате, за разлика от насекомите.