НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как правилно да пиете зелен чай?

Как правилно да пиете зелен чай?

0
Консумация на зелен чай - какво трябва да знаете?
Консумация на зелен чай - какво трябва да знаете?

Консумация на зелен чай – какво трябва да знаете?

Въпреки че много изследвания са потвърдили ползите от пиенето на зелен чай безброй пъти, има някои неща, които трябва да имате предвид, ако искате да използвате този „вълшебен чай“ по най-добрия възможен начин.

Препоръчва се да консумирате две до три чаши зелен чай на ден и да не надвишавате тази доза.

Има още няколко неща, които трябва да имате предвид, когато консумирате зелен чай.

Не пийте зелен чай веднага след хранене
Една от най-големите заблуди е, че ако пиете зелен чай веднага след хранене, той магически ще изтрие всички калории, които току-що сте консумирали.

Но тъй като тялото все още не е усвоило всички протеини, които сте поели чрез храната, консумирането на зелен чай веднага след хранене може да попречи на този процес.

Горещ зелен чай
Консумацията на горещ чай не само ще го направи безвкусен, но също така може да навреди на стомаха и гърлото. Пийте чая топъл, а не горещ.

Не пийте зелен чай на гладно
След нощните часове, през които не сте консумирали нищо, трябва да консумирате нещо леко и успокояващо, което стимулира метаболизма ви.

Зеленият чай съдържа силни антиоксиданти и силни полифеноли, които могат да увеличат производството на стомашна киселина и да нарушат храносмилането. Би било идеално да го консумирате между храненията.

Не добавяйте мед към горещия чай
Повечето от нас обичат да добавят мед към зеления чай, защото той е здравословна алтернатива на захарта и има добър вкус. Ако обаче добавите мед към горещ зелен чай, много вероятно е хранителната стойност на меда да бъде унищожена.

Не приемайте лекарства със зелен чай
Много хора пият таблетки със сутрешната чаша зелен чай. Това може да бъде изключително вредно, тъй като химичният състав на таблетката ви може да се смеси с вашия зелен чай, което води до киселинност. Затова се препоръчва да приемате таблетките с обикновена вода.

Вижте още: Картофи с яйчена заливка

Твърде много зелен чай не е добър избор
Това, че зеленият чай е здравословен, не означава, че можете да пиете неограничен брой чаши през деня. Подобно на чая или кафето, зеленият чай също съдържа кофеин.

Прекомерната консумация на кофеин ежедневно може да причини вредни странични ефекти, включително главоболие, летаргия, раздразнителност, както и безпокойство.

Прекомерната консумация на зелен чай също може да намали усвояването на желязо в организма.