НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Майка ми има възможност, но не иска да ми помогне

Майка ми има възможност, но не иска да ми помогне

0
Бременна с трето дете, а майка ми не иска да ни помогне
Бременна с трето дете, а майка ми не иска да ни помогне

Бременна с трето дете, а майка ми не иска да ни помогне!

В семействата с деца въпросът за жилището винаги стои на първо място. Децата се нуждаят от простор. Обичат да вървят из стаите, да играят на криеница и им се налага да делят пространство със своите братя и сестри. Понякога, бабите и дядовците помагат на родителите в покупката за апартамент.

Но някои възрастни хора нямат възможност да помогнат на децата си при закупуването на нови недвижими имоти.

Срещнах сегашния си съпруг преди около 5 години. Запознаха ни приятели, тъй като се възстановявах от раздялата с предишния ми партньор и имах нужда от здраво мъжко рамо. Прекарвахме страхотно време заедно, ходехме на разходки, подаряваше ми цветя. Вероятно, ме спечели с това, че беше истински кавалер.

Никога не съм го питала за работата и заплатата му.

Сватбата се проведе на много стилно място. Поканихме по-малко гости, но всичко беше много изискано.

Заживяхме в апартамента на съпруга ми – наскоро ремонтиран и с огромна баня. Жилището не беше просторно, но аз се доверих на съпруга си. Работех от вкъщи, а той пътуваше до офиса с колата, която родителите ни ни подариха за сватбата. След известно време разбрах, че съм бременна.

В началото беше трудно – памперси, сополи, плач, недоспиване. Заемът за сватбата беше допълнителен удар по джоба ни. Но ние изтърпяхме всичко и сега имаме прекрасна дъщеря с розови бузи с огромни сини очи. Обичам я повече от живота. Предполагам, че съм страхотна майка. Очевидно това е моето призвание.

Но сега положението ни е просто плачевно. Бременна съм с второто ни дете и родителите ми изобщо не искат да ни помогнат. Те живеят в луксозен тристаен апартамент, недалеч от центъра на града. Очевидно на нас ни е по-необходим, отколкото на тях. Не искаха да се преместят във вилата на село, където така или иначе ходеха много често.

Те биха могли да живеят извън града, на чист въздух и да отглеждат кокошки и органични продукти за децата. Щяхме да продадем апартамента на съпруга ми и да си купим по-добра кола.

Моите родители не искаха да ни помогнат. Обърнахме се за помощ и към родителите на съпруга ми, по-точно към свекърва ми.

Нейната дъщеря, сестрата на съпруга ми, наскоро направи сватба – втората. И тя реши да й направи подарък. Продаде двустайния апартамент с доплащане за 2 едностайни апартамента. Тя запази единия за себе си, а втория подари на дъщеря си за втората сватба! А сестрата на съпруга ми от много години не може да забременее. Срам.

Вижте още: Лимонада от липа

Условията ни на живот изобщо не ни позволяват да имаме друго дете, но вече съм бременна с трето дете в шестия месец. Роднините просто ни се подиграват. А съпругът ми наскоро разбра, че няма да бъде повишен, както му бяха обещали.

Какво да правя в тази трудна ситуация?