Живовляк при белодробни проблеми

Тази билка се смята от мнозина за плевел и само малцина знаят колко е полезна при белодробни проблеми, лекува стомаха, защитава черния дроб и бъбреците!

В народната медицина най-често за лечение на стомаха се използва смес от живовляк и мед, тъй като е доказано, че тази комбинация има изключително успокояващи и противовъзпалителни свойства.

Живовлякът се използва и външно за лечение на рани и кожни язви, както и при отоци и различни други кожни проблеми, докато лечебният чай или сироп се използват за по-лесно отхрачване и изхвърляне на секрети, разтваряне на слузта, срещу язва на стомаха, както и при възпаление на пикочния мехур.

Последните изследвания показват, че живовлякът в комбинация с мед има силно въздействие върху кръвта и кръвообращението като цяло, както и върху бъбреците и черния дроб.

Сиропът от живовляк е номер едно за лечение на белодробни заболявания.

Успешно се бори със симптомите на хронична кашлица, бронхиална астма, белодробни заболявания с усложнения, язва на стомаха и дванадесетопръстника, хемороиди, бронхит, ухапвания от насекоми, дразнене на кожата, вагинални инфекции и инфекции на пикочните пътища.

Измийте живовляка добре под силна струя студена вода, след това, го отцедете от водата, нарежете го на ситно или го смелете. Можете да го поставите в сокоизстисквачка.

Добавете двойно количество мед.

Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилника. Консумирайте по една супена лъжица, три пъти на ден, между храненията.

Вижте още: Лимонада от липа

Използвайки това народно лекарство, веднага ще почувствате облекчение, само след няколко дни. То има способността да лекува и регенерира увредената лигавица на стомаха.

Чай от живовляк при белодробни проблеми
Чаят се прави от изсушени листа на живовляк.

Най-добре е да комбинирате чай и сироп за по-бързо и ефективно излекуване на дихателните проблеми.