НАЧАЛО ЗДРАВЕ Очите могат да сигнализират за сериозни болести

Очите могат да сигнализират за сериозни болести

Проблеми с очите, които подсказват за по-сериозни болести
Проблеми с очите, които подсказват за по-сериозни болести

Проблеми с очите, които подсказват за по-сериозни болести

Очите отразяват не само нашия вътрешен свят, но и нашето здраве. Някои проблеми с очите могат да сигнализират за по-сериозни състояния, за които дори не подозирате.

Ечемик
Ечемикът може да е досаден, но обикновено изчезва след няколко дни. Ако ечемикът не изчезне, може да става въпрос за нещо по-сериозно – рядка форма на рак. Същото важи и за ечемика, който се появява на едно и също място от време на време.

Опадане на веждите
То възниква по различни причини. Ако космите на веждите започнат да избледняват, това може да означава сериозно увреждане на щитовидната жлеза.

Замъглено зрение
Ако използвате компютъра често, може да страдате от замъглено зрение.

Трябва незабавно да посетите лекар, за да може той да Ви предпише капки и витамини.

Сляпо петно
За сляпото петно ​​в зрителното поле може да има сериозни причини. Ако го виждате в комбинация с трептящи светлини или вълнообразна линия, може да става въпрос за мигрена. Появата на слепи петна може да бъде придружена от силно главоболие.

Изпъкнали очи
Това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Най-честата причина за изпъкналите очи е свръхактивната щитовидна жлеза.

Жълта склера
Това състояние е известно като жълтеница. Често се появява при новородени с незряла чернодробна функция, но жълтеница може да се появи и при възрастни. Ако при възрастен се появи жълтеница, това е знак за проблеми с черния дроб, жлъчния мехур или жлъчните пътища.

Влошено зрение
Хората с диабет са по-склонни да развият очни заболявания. Най-често срещаното заболяване е диабетната ретинопатия. Това заболяване засяга кръвоносната система на очите.

Двойно виждане, замъглено зрение или загуба на зрение
Ако получите внезапно двойно виждане, замъглено зрение или пълна загуба на зрение, незабавно посетете Вашия лекар. Всичко това може да е признак на инсулт.

Вижте още: Тиквички с кайма на фурна

По този начин очите могат да показват здравословни проблеми. Тези проблеми не трябва да се пренебрегват, ако се появят, не забравяйте да посетите лекар.

Всичко в тялото ни е взаимосвързано.

Научете се да слушате сигналите на тялото си!