НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как се приготвя разтвор с мая за домати?

Как се приготвя разтвор с мая за домати?

Разтвор на мая за здрава и богата реколта от домати
Разтвор на мая за здрава и богата реколта от домати

Разтвор на мая за здрава и богата реколта от домати

Домашните зеленчуци са най-добрите продукти, които можем да сложим на масата. Домашно отгледаните домати са, разбира се, по-сладки и много по-вкусни от закупените. Освен това, можем да сме сигурни, че не са пръскани с химикали, ако лично ние не сме ги напръскали. Как можете да си отгледате възможно най-здравословните домати?

Пригответе 3-литров съд и налейте 2,6 литра нехлорирана вода в него. Добавете 100 грама мая, разредена в топла вода с половин чаша захар. След това, покрийте съда с марля и съхранявайте на топло място. Разбърквайте съдържанието от време на време. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи. Изсипете една чаша разтвор в десет литра вода и полейте доматите.

Не бива да прекалявате с поливането. За един корен използвайте максимум 1 литър вода. Не е необходимо и честото подхранване. Достатъчно е да използвате този разтвор за растенията три пъти по време на растежа. Междувременно поливайте доматите както обикновено.

Бързо ще разберете, че тази естествена смес работи много добре. Благодарение на нея доматите са не само по-вкусни, но и добивите са по-богати. Растенията са по-здрави. По листата няма петна и могат да издържат на лошото време.

Доматите ще дадат плодове и през есента благодарение на този разтвор на мая
Благодарение на специалното и в същото време просто средство за поливане, доматите ще плододават дори през есента.

Вижте още: Домашни средства срещу листни въшки

За да бъде торът възможно най-ефективен, разделете го на две половини. Използвайте първата половина от тора сутрин, преди да изгрее слънцето. Другата половина от тора използвайте вечер, след като слънцето залезе. Това ще увеличи ефекта.

Последен съвет – можете да изпробвате тора върху други зеленчуци, например краставици.