НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Сладко от сливи и фурми срещу запек

Сладко от сливи и фурми срещу запек

0
Естествено слабително средство от сини сливи и фурми
Естествено слабително средство от сини сливи и фурми

Естествено слабително средство от сини сливи и фурми

Пациентите, страдащи от запек, които ядат средно по една супена лъжица сладко на ден, имат по-малка нужда от лаксативи в сравнение с тези, които не ядат сладко. Успехът бил толкова голям, че болницата продължила да го предписва като средство за запек.

Това чудесно слабително сладко е създадено от канадската болница за ветерани в Квебек.

Въпреки че запекът е тема табу за мнозина, е често срещан проблем, който засяга много хора, а причините могат да бъдат твърде малко упражнения, стрес, възраст, лекарства, някои витамини, твърде малко фибри и вода в диетата, но може да бъде и страничен ефект от някакво друго заболяване.

Въпреки че запекът може да изглежда безобиден, не е така в продължение на месеци, тъй като през цялото това време човек не се чувства комфортно в кожата си. Характеризира се с трудна или рядка дефекация, твърди изпражнения или усещане за непълно изхождане.

Според статистиката приблизително всеки десети човек има проблеми с нередовното движение на червата.

Опитайте да се справите с естествени продукти, а сред най-добрите е това естествено слабително средство, тествано върху около четиридесет възрастни хора.

Съставки:
150 г фурми
150 г сини сливи
1,5 чаши преварена вода

Приготвяне:
Нарежете фурмите и сините сливи на парчета. Поставете ги във вряща вода и варете, докато сместа се сгъсти. Полученото количество трябва да стигне за 20 дози по една супена лъжица. Това сладко е подходящо за всички възрасти. Можете да го ядете така или да го намажете на филия хляб, да го добавите към кисело мляко или овесени ядки.

Сините сливи са богати на фибри и сорбитол, на което се приписва слабителното им действие. Те съдържат 15 пъти повече от другите плодове.

Сорбитолът е вид алкохолна захар, който може да се консумира и от диабетици. Обработва се много бавно в червата и достига до дебелото черво, най-често полуобработен, което води до по-меки изпражнения.

Фурмите са прекрасен източник на естествени фибри, от които тялото се нуждае за добра работа на червата.

Фурмите могат да се използват за лечение на чревни заболявания, подобряване на функцията на червата и подпомагане развитието на полезните бактерии в червата.

Вижте още: Ежедневни упражнения за разтягане

Съвети за постигане на редовно изхождане
-Пийте много вода.
-Яжте храни с високо съдържание на фибри: плодове, зеленчуци, трици.
-Постепенно въвеждайте фибри във вашата диета и избягвайте лаксативи, тъй като има много естествени методи, с които можете да си помогнете.
-Избягвайте кофеина и млякото.

Ако имате здравословен проблем, не забравяйте да се консултирате с лекар!