Неблагодарният син, който все още очаква пари от родителите си

Какво да направя, когато синът и снахата постоянно искат пари и провокират кавги, ако им бъде отказано?

Със съпруга ми дълго време не можехме да имаме дете. В продължение на пет години ходихме по лекари, почти бяхме загубили всякаква надежда.

В крайна сметка, все пак, успях да забременея и това беше истинско чудо за нас! Така че много го обичаме. Затова, ние с баща му винаги се опитвахме да изпълняваме всякакви негови прищявки.

Неблагодарният син
Когато той порасна и реши да не учи в университет, а да отвори собствен бизнес, аз и съпругът ми го подкрепихме. Той е умно момче, затова искрено вярвахме, че ще успее. Дори, след като, първите два опита се провалиха, ние му дадохме пари няколко пъти за нов старт.

Няколко години по-късно стана ясно, че стартирането на собствен бизнес е провал. Затова, започнах да намеквам на сина си, че е време да помисли за по-практичен начин за печелене на пари. В отговор той не направи нищо друго, освен да обвини баща си и мен в алчност и че не го подкрепяме. В крайна сметка той си намери работа като барман в някакво съмнително заведение и все още продължава да взема пари от нас.

Преди година синът ми се ожени за същото безработно и нагло момиче. Сега и двамата лежат на плещите ни. Снахата също се опитва да диктува собствените си правила в къщата ми.

Наскоро, заявиха, че искат да имат дете, така че ще трябва да продам лятната вила и да им дам пари, за да осигуря на внука си всичко необходимо. Казах им, че това вече е прекалено.

Вижте още: Пръчици от сирене

Децата решиха да ми обявят стачка. Говорят със съпруга ми, защото той отговаря за семейния бюджет.

Няма да продавам вилата, разбира се. Имам много щастливи спомени, свързани с нея.

Но не искам да съм в спор със сина си. Той е единственото ми дете.

Все още не знам как да постъпя и да задоволя ли капризите му и този път.