НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Изискванията на годеника: Какво може да разруши връзката завинаги?

Изискванията на годеника: Какво може да разруши връзката завинаги?

0
Съвременните мъже, които поставят условия за брака
Съвременните мъже, които поставят условия за брака

Съвременните мъже, които поставят условия за брака

Бихте ли се омъжили за мъж, който поставя ултиматуми на жената? Много жени дълги години изпълняват всички изисквания на съпрузите си. Подобна връзка обаче едва ли е здравословна. Един брак, който се основава на условия, очевидно е обречен на развод.

Оказах се в подобна ситуация. Избраникът ми не е против узаконяването на връзката. Но той иска да сме равни във всяко едно отношение.

Той каза, че когато се оженим, ще трябва да печеля толкова, колкото печели и той. Вместо да излизам по майчинство, ще трябва да работя и да изкарвам пари за бавачката.

Преди година оставих гаджето си. Той броеше всяка стотинка, която харчех. И всички наши разговори в крайна сметка бяха свързани с пари. Тогава в живота ми се появи Димитър. Просто имахме перфектни отношения, докато той не започна да говори за сватбата.

По неговите думи иска да живеем като всички цивилизовани хора. Съпругата да печели толкова, колкото и мъжа. Така ли се изграждат хармонични отношения между любящите хора? Искрено не разбирам това.

Всички мои приятелки вече са женени и имат деца. А аз наистина харесвам Димитър.

Съвременните мъже
Защо съвременните мъже са такива? Да, просто никой не иска да поеме отговорност! Не казвам, че една жена трябва да виси на врата на съпруга си. Но подобни изисквания към любимата са абсурдни. Освен това, животът непрекъснато прави свои корекции.

Не всяка жена ще успее да се върне веднага на работа след раждането. Ами следродилната депресия? Майката се нуждае от пълната подкрепа на съпруга си, а не да мисли как ще изкарва пари за бавачка.

Каква е тази мода за бавачките? Струва ми се, че детегледачки се наемат от онези хора, които не искат да отглеждат децата си. Не, разбира се, има моменти, когато това е жизненоважно. Но просто да поканиш непознат човек вкъщи и да му повериш бебето … Не, за мен това е странно.

Вижте още: Домашни блатове за торта

Искам да посветя цялото си време на детето. Защо да се връщам на работа веднага, за да плащам на някоя бавачка? Този момент най-много ме обърква. Когато реших отново да обсъдя всичко с Димитър, той каза, че съм взела думите му твърде сериозно. Просто не искам съпругът ми да мисли само за пари!

Мисля, че е по-добре да съм сама, отколкото с такъв човек. Кой знае какво друго ще поиска, когато се оженим?