НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народни средства за лечение на кожни несъвършенства

Народни средства за лечение на кожни несъвършенства

0
Сода и рициново масло за лечение на папиломи
Сода и рициново масло за лечение

Сода и рициново масло за лечение кожни несъвършенства

Един от най-важните органи в човешкото тяло е кожата. Тя изпълнява много важни функции, сред които трябва да се отбележат следните:
– Предпазва тялото от проникване на бактерии и инфекции.
– Поддържа стабилна телесна температура.
– Позволява на тялото да попълни недостига на витамин D.
– Помага за предотвратяване на дехидратация.
– Повишава чувствителността към студ, топлина и болка.

Освен това, добре поддържаната, кадифена кожа краси всеки човек. Понякога, кожата може да страда от определени проблеми, които включват: появата на акне, старчески петна, бенки или папиломи. Такива дефекти могат да възникнат поради хормонални смущения или промяна в местожителството, но се случва те да се появят без видима причина.

За да се отървете от тях, можете да използвате различни козметични средства или лекарства. Цената на такива лекарства е доста висока, така че можете да се отървете от кожните проблеми, като използвате ефективни алтернативни средства.

Бенки
Бенките не винаги са красиви. Такива “декорации” могат да възникнат от прекомерно излагане на слънце.

Чесънът е отличен за премахването им. Това е доста агресивно средство, така че защитете кожата около бенката с крем или вазелин. Фиксирайте чесъна с лепенка и го оставете да действа 4 часа. Бенката просто ще изчезне с течение на времето. За да се получи по-бърз ефект, повтаряйте всеки ден.

Рициновото масло, смесено със сода за хляб, ще помогне да се отървете от бенките. Тази смес може да се прилага за 8 часа и да се повтаря всеки ден, докато се постигне желаният резултат.

Ябълковият оцет се счита за добър вариант за избавяне от тези кожни проблеми. Прилага се за 8 часа и лечението се повтаря ежедневно.

Брадавици
Отличен народен метод за премахване на брадавици е банановата кора, която можете да фиксирате върху брадавицата за през нощта. Прилагайки този метод за няколко седмици, можете напълно да се отървете от тези кожни проблеми.

Медът, чесънът или ябълковият оцет са чудесни начини да се отървете от тях. Прилагайте за през нощта, докато получите желания резултат.

Папиломи
За да се отървете от тях, можете да използвате ябълков оцет. Потопете памучен тампон и го прикрепете към папилома. В рамките на няколко дни от папилома няма да има и следа.

Сода и рициново масло – чудесна комбинация за избавяне от папиломи. Превръзката трябва да се сменя поне 3 пъти на ден. След месец папиломите ще изчезнат.

Отлични резултати могат да бъдат постигнати с масло от чаено дърво. Необходимо е да добавите няколко капки към вода, след което навлажненият тампон се нанася върху папилома и се фиксира с превръзка, която трябва да се сменя поне 2 пъти на ден. Тези дефекти ще изчезнат в рамките на един месец.

Възрастови петна
Такива дефекти могат да се появят на повърхността на лицето, ръцете или предмишниците. Потопете в лимонов сок, гел от алое вера или сок от лук тампон и го нанесете върху засегнатата област. Възрастовите петна могат да изчезнат в рамките на няколко дни.

Отлично народно средство е хрян, смесен с оцет. В рамките на няколко дни от възрастовите петна няма да има и следа.

Вижте още: Компреси при подуване и болка в ставите

Почистване на порите
Човешката кожа е много уязвима, така че запушените пори могат да причинят много проблеми. Можете да почистите лицето си с пара, след което изплакнете лицето с топла вода.

Лимоновият сок със захар ще ви помогне да изчистите лицето си, а също така ще възстанови здравия тен. Използвайте памучен тампон, потопен в сместа, за да почистите засегнатите области. След края на процедурата повърхността трябва да се изплакне с топла вода.

Преди употереба на природни средства за кожата се консултирайте с дерматолог.