НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Синът ми е длъжен да се грижи за мен и да ми...

Синът ми е длъжен да се грижи за мен и да ми осигурява всичко

Синът ми е длъжен да ми помага, защото го отгледах сама
Синът ми е длъжен да ми помага, защото го отгледах сама

Синът ми е длъжен да ми помага, защото го отгледах сама!

Различните хора изразяват благодарност по различни начини. Едни казват “благодаря”, а други вземат процент от дохода. Това, разбира се, е груб пример, особено когато заплатата на сина играе ролята на доход.

Мислите ли, че майката постъпва правилно в този случай?

Гордея се със сина си и го смятам за велик човек. Особено, след като го отгледах напълно сама. Баща му, съпругът ми, ни напусна, когато момчето беше още много малко. Не беше най-лесният момент, защото нямаше кой да ми помага.

Единствената утеха беше малкият апартамент, който получих от моята бедна майка. Със сина ми успяхме да се справим. Съседите също са ми помагали, понякога.

На две години и половина го изпратих на детска градина и веднага се върнах на работа. Просто не можете да си представите какво означава да си купиш ново зимно палто. Нека е евтино, но ново. Погрижих се сина ми да получи добро образование, платих и обучението му в университета.

Всичко за него
Всичко, което имах, инвестирах в собствения си син. Помогнах му да си купи кола, въпреки че се наложи да тегли кредит. Вече е изплатен. Намери си работа по специалността.

Той работи много, вярно е, но сега получава добри пари. Не мога да му се наситя. Не толкова отдавна се ожени за добро момиче, така че сега имам внучки.

Когато той започна да печели пари, веднага го предупредих, че когато се пенсионирам, той трябва да ми помага. Обясних му, че не мога да спестявам от храна и веднъж годишно трябва да ходя на почивка. С моята пенсия не мога да си го позволя, но той може и трябва да ми го осигури.

Синът ми се съгласи с усмивка и сега всеки месец ми дава добра сума от заплатата си. Приблизително колкото пенсията ми. За да се чувствам добре. Единственото нещо, което той иска всеки път, е да не казвам на жена му за това.

Само един мой приятел знае и той ме упреква за това, че искам пари от сина си. Попита ме дали знам изобщо колко печели? Може би сега той има повече нужда от тези пари. Никога не съм го питала за това. В крайна сметка сега те живеят в столицата и изкарват добри пари.

Вижте още: Домашен сладкиш със сметанов крем

Така или иначе, кой ще се грижи за мен, ако не аз самата? Имам само един син, ако се разболея, той трябва да дойде да се грижи за мен и няма да може да работи. Защо трябва да се превръщам в толкова тежко бреме? Живея нормално, гледам здравето си, храня се правилно. Това е и награда за мен за това, че в младостта си бях лишена от всичко, защото го отгледах сама. Поне сега мога да се отпусна и да живея нормален живот? Дори отчасти и за негова сметка?

Вие бихте ли помолили сина си да ви дава пари от своята заплата?