Червено вино и чесън за понижаване на холестерола

Страдате от наднормено тегло? Тялото ви не изглежда добре? Освен външния вид, здравето също страда.

Този естествен лек с червено вино и чесън помага при сърдечни заболявания, запушени артерии и други проблеми, причинени от неправилното функциониране на кръвоносната система.

Той също ще ви помогне да загубите излишните килограми.

Рецептата е много проста. Но за да бъдат резултатите още по-добри, трябва да ходите поне 20-30 минути на ден. Всъщност, ходенето помага да отслабнете, да изгорите калории и да ускорите метаболизма си.

Съставки:
1 глава чесън
500 мл качествено червено вино

Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и го нарежете на ситно, след което го прехвърлете в стъклен съд. Напълнете бутилката с червено вино, след това, я поставете на естествена светлина (на балкона или близо до прозореца) и я оставете там за 15 дни.

След 15 дни прецедете течността. Върнете виното обратно в бутилката. Консумирайте по 1 супена лъжица вино 3 пъти на ден, преди хранене, докато цялото вино свърши.

Ако искате, можете да повторите лечението, но първо трябва да направите почивка от 15 дни. Тези, които не могат да пият вино, могат да го заменят с ябълков оцет.

Вижте още: Домашен сладкиш със сметанов крем

Чесънът е полезен в процеса на отслабване, тъй като съдържа алицин. Това съединение намалява апетита и ускорява метаболизма, което води до по-бързо изгаряне на мазнините.

Редовно консумиран, чесънът не само помага за подобряване на здравето, но и за премахване на излишните килограми.