НАЧАЛО ЗДРАВЕ Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

0
Въздействие върху енергийните меридиани в тялото
Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

Въздействие върху енергийните меридиани в тялото

Развитието на технологиите прави живота ни по-лесен и удобен. Но, използвайки ги, ние се движим по-малко, физическата активност намалява драстично. В резултат на това здравето ни страда и ние се разболяваме.

Китайските лекари знаят какво е решението на този проблем. Те твърдят, че човек трябва да наблюдава проходимостта на меридианите, за да бъде здрав. Всеки меридиан или канал е отговорен за доставката на кръв към отделен орган или система. Когато няма проблеми с него, ние се чувстваме добре.

Традиционната китайска медицина е хранилище на свещени знания, заимствани от даоистките отшелници преди хиляди години. Според тази теория човешкото тяло е микрокосмос, в който тече енергия. Вътрешната енергия – ки – в тялото се движи по каналите, изграждащи системата.

Каналите са най-лесни за управление с ръце. Те се задават по следната схема:

Палец – отговорен за белодробния канал
Показалец – дебело черво
Среден пръст – перикарден канал
Безименен пръст – троен нагревател
Кутре – каналът на сърцето
Задната част на дланите – каналът на гърба и гръбначния стълб

Работейки с ръце, можете да повлияете на цялото тяло. Каним ви да изпробвате няколко метода за самопомощ, използвани от китайската медицина.

Ако имате проблеми с горната част на гръбначния стълб и сърцето, протегнете ръце напред, като си представите как държите чаша вода във всяка ръка. След това, ги завъртете навътре. Направете това 150 пъти. След това, завъртете двете ръце навън 150 пъти.

Това упражнение трябва да се повтаря всеки ден. Изглежда просто, но много мощно. Просто опитайте. Няма да ви навреди.

Можете също да докоснете точката точно над вътрешната гънка на лакътя – 150 пъти. Китайската медицина изисква повторение и концентрация.

Какво да направите, ако гърбът ви е изтръпнал? Докоснете задната част на дланите си. Всичко в тялото е взаимосвързано. Вие действате върху една от точките му и от нея сигналите отиват към органите, свързани с нея. По този начин се елиминират заболявания на вътрешните органи.

Невъзможно е директно да докоснете органите. Но благодарение на вълшебното въздействие върху енергийните меридиани, това не е необходимо. Да оставим хирурзите да си почиват.

Много е полезно да работите с краката. От вътрешната и външната страна на ходилата има три меридиана, които са свързани с работата на жлъчния мехур, стомаха, пикочния мехур, черния дроб, далака и бъбреците.

Вижте още: Полезни свойства на туртите

Как да подобрим кръвообращението в краката? Седнете с леко повдигнати крака и завъртете глезените си първо наляво, а след това надясно – 150 пъти във всяка посока.

Ротациите са ключови за комплекса за дълголетие. Упражнявайте се редовно, за да се радвате на промените в благосъстоянието си.