НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сироп от коприва при ревматизъм и артрит

Сироп от коприва при ревматизъм и артрит

0
Коприва при ревматизъм и артрит и за почистване на кръвта
Коприва при ревматизъм и артрит и за почистване на кръвта

Коприва при ревматизъм и артрит и за почистване на кръвта

Сиропът от коприва отдавна се използва за прочистване на кръвта, но е и вкусна и освежаваща напитка, ако знаете как точно да я приготвите. Народната медицина използва лечебната коприва при ревматизъм и артрит, а тъй като тя съдържа много желязо, сиропът помага и в борбата с анемията.

Пие се дори от тези, които страдат от астма и кожни проблеми. Смята се също, че предотвратява проблемите с дихателните и пикочните пътища, но също така и косопада.

Необходими съставки:
1 кг млади листа от коприва
2,5 литра вода
захар – 500 г на всеки 500 мл течност

Приготвяне:
Измийте и отцедете листата на копривата, след това ги накиснете във вода и ги поставете на среден огън за около час, като добавяте вряла вода. Прецедете, след това добавете захар и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Полученият сироп се изсипва в стъклени бутилки и се затваря добре. Можете да добавите листа от касис към листата от коприва в съотношение 1:1.

Вижте още: Картофени триъгълници с пълнеж

Ако имате здравословен проблем, първото нещо, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. В никакъв случай не трябва да разчитате на алтернативната медицина без експертно мнение.