Фалшивият приятел крие мислите си, но поведението го издава.

Понякога тези хора са толкова хитри, че умело крият мислите си. Може би, има някаква защита от зли хора? Достатъчно е да познавате признаците, които издават враждебно настроените „приятели“.

Вашият късмет и успех във всички дела винаги ще дразнят някого и просто трябва да го приемете.

Всеки преминава през различни периоди от живота си. Когато всичко излезе от контрол, негативът просто избухва. Освен това, не забравяйте, че не всеки се справя добре с психичното здраве.

По един или друг начин е важно да разберете кога човек е честен с вас и кога само се преструва. Чувате ли чести ласкателства от някого? Това е първата причина да се замислите. Обикновено, подобни комплименти звучат много претенциозно, докато събеседникът изобщо не изразява никакви емоции.

Друг тревожен знак е преувеличеното любопитство. Малко хора се радват на безкрайния поток от досадни въпроси. И често те се отнасят за нещо лично и интимно. Ако забележите това в разговор с „приятел“, незабавно му кажете, че това не ви харесва.

Другата страна на монетата е прекомерната язвителност. Ако човек не ви харесва, той може да направи всичко, за да го разберете. Това може да се изрази в коригиране на грешки във вашата реч, забележки, остри шеги.

Този, който постоянно ви критикува, със сигурност няма да признае вашите заслуги и победи. „За всичко е виновна случайността“, ще каже недоброжелателят. Той смята, че като ви обезцени и това, което правите, той ще изглежда по-добър. Но това не е така.

От този момент следва открита радост на вашите неуспехи и поражения. Врагът ще се наслади на всяка ваша грешка и това не винаги се забелязва. Това се усеща във външния вид, начина на комуникация.

Фалшивият приятел ви кара да се чувствате неудобно. Не оставяйте нещата така и се опитайте да разберете защо човекът предизвиква такива емоции у вас. Мозъкът със сигурност ще ви изпраща сигнали, не ги пренебрегвайте и слушайте тялото си.

Всеки може да бъде неприятел
Ако някой разпространява клюки за вас, това е чудесен пример за злонамерен модел на поведение.

Вижте още: Домашни кроасани

Такъв човек наблюдава внимателно вас и живота ви. В края на краищата, след като научи нещо интересно или дори пикантно, в точния момент всичко това може да бъде използвано срещу вас. Между другото, дори и най-опитният злодей може открито да покаже своята същност.

Агресия и гняв се натрупват вътре в скрития враг ден след ден. Рано или късно той ще избухне и тогава определено ще се убедите кой кой е. Най-тъжното е, че врагът може да бъде ваш близък приятел или дори роднина.

Основната защита срещу злите хора в никакъв случай не е атаката. Знаейки какви черти имат недоброжелателите, можете веднага да идентифицирате такива хора във вашата среда. Разбира се, по-добре е да се предпазите от комуникация с тях, тъй като тя няма да ви донесе нищо добро.