НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Родителите ми ме помолиха да напусна дома им

Родителите ми ме помолиха да напусна дома им

Когато родителите помолят детето си да напусне дома им
Когато родителите помолят детето си да напусне дома им

Когато родителите помолят детето си да напусне дома им ….

Въпросът всъщност е много сложен. Къде можете да да отидете, когато напуснете дома си на 18 годишна възраст? И още нещо: родителите ви са ви помолили да го направите. Изглежда, това не се случва в наши дни. Но, повярвайте ми, подобни истории се случват много по-често, отколкото бихме искали.

Вероятно всички са чували подобни истории от САЩ. С настъпването на пълнолетие родителите изискват детето да напусне жилищното пространство. Мама и татко искат да си починат. Но на 16-годишна възраст децата там вече не само могат да печелят пари, но и да имат личен автомобил. Имат възможност за това. А ние какво имаме?

На втората седмица след празнуването на осемнадесетия ми рожден ден, родителите ме зарадваха с “прекрасна” новина. Бяха ми наели квартира за 6 месеца напред. Да правя каквото искам, но да живея сама.

Не съм дала на родителите си никакъв повод за такова поведение от тяхна страна. Не излизам с момчета, не ходя по купони.

Защо толкова бързат да се отърват от мен? В главата ми се въртят няколко предположения за това.

Когато родителите помолят детето си да напусне дома им:

Гениално дете
На пръв поглед в главата ми се появява мисълта, че такива родители мечтаят за супер успешно дете, което ще постигне всякакви висоти без никаква помощ.

Някои татковци и майки вярват, че момичетата притежават свръхчовешки способности. Сякаш има „магически ритник“, който ще ме превърне от обикновена млада дама във финансов гений.

Глупаво и много недалновидно. По-добре е да насочат средствата, похарчени за наемане на апартамент, в друга посока, например за курсове. Това е полезна практика, която ще накара детето да разшири кръгозора си и да стане поне по-търсено на пазара на труда.

Бъдеща невеста
Още по-съмнителна идея. Ако живея сама на квартира, ще си намеря по-лесно мъж. Това е училището на живота.

По съвременните стандарти това е все още крехка възраст. Просто искам да излизам, да се забавлявам. А аз имам цял апартамент и дори предплатен за 6 месеца. Сега ще се забавлявам, а след това, каквото дойде!

Искат да научат детето си на отговорност, но получават внук или внуци. Веднага ми идва на ум образът на някаква странна рулетка. Но, както показва практиката, в този живот казиното винаги остава на печалба. А съвременните момчета не са това, което ги описват в модните списания: рицар с шестцифрена заплата, който се влюбва и се жени. Приказките са само в книгите.

Вече са възрастни и уморени
Най-безотговорната идея. Вече порасналите деца сами се стремят да напуснат родителския дом. Но да изхвърлиш собствената си дъщеря на улицата, просто защото ти е писнало от нея, е върхът на цинизма.

Вижте още: Ароматен ягодов сладкиш

И въпросът тук не е във финансовото състояние на семейството: в наши дни винаги може да се измисли нещо. Дори на тази възраст всички пътища са отворени за печелене на пари и детето със сигурност ще може да допринесе за семейния бюджет.

Какво мотивира родителите да изправят детето си на толкова крехка възраст пред големия живот? Причините със сигурност трябва да са много убедителни.