НАЧАЛО ЗДРАВЕ Повишете защитните сили на организма с мед!

Повишете защитните сили на организма с мед!

Мед преди сън за намаляване на умората и изгаряне на мазнините
Мед преди сън за намаляване на умората

Мед преди сън е добре да приемате редовно. Имам тази препоръка от моята баба и я спазвам и до днес.

Медът е сладко течно злато, естествен еликсир за здравето. Опитвали ли сте някога да го ядете преди лягане?

Оказва се, че в комбинация с различни продукти и добавки, медът има различно въздействие върху организма. В тази статия даваме 5 добри причини да погледнете към буркана с мед преди лягане.

Консумация на мед преди сън:

Помага да заспите
Медът е известен със своите успокояващи свойства. Отпуска, насърчава производството на мелатонин – хормонът, отговорен за здравословния сън, обновяването на клетките и възстановяването на нервната система. Чаена лъжичка мед преди лягане е гаранция за пълноценна почивка. Пийте го с чай от лайка, за да се събудите напълно щастлив човек.

Насърчава изгарянето на мазнини
Експертите отбелязват, че физически активните хора, които редовно консумират мед, имат по-бърз метаболизъм на мазнините от тези, които спортуват, но не консумират мед.

Подобрява състоянието на черния дроб
По време на сън черният дроб се възстановява. Като ядете малко мед преди лягане, вие помагате за отделянето на токсини от най-важния орган.

Защитава ви от вируси
Експертите препоръчват да смесите чесън с мед. Тази комбинация осигурява мощна защита на тялото срещу бактерии и вируси. Приемайте по 1 чаена лъжичка вечер.

Вижте още: Кремообразна торта с банани и шоколадови бисквити

Намалява умората
Медът е признат адаптоген, който повишава устойчивостта на организма към различни видове стрес и вредни ефекти на околната среда. Експертите са доказали, че използването на мед в продължение на две седмици увеличава работата на дихателната и сърдечно-съдовата системи, както и цялостната физическа работоспособност.