НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Според съпругата ми не трябва да харчим пари за нови дрехи

Според съпругата ми не трябва да харчим пари за нови дрехи

Семейни правила и общ бюджет, наложени от съпругата
Семейни правила и общ бюджет

Семейни правила и общ бюджет

Правилата в семейството се установяват с общо съгласие. Трябва да се уверите, че всички членове на семейството са съгласни да изпълняват своите отговорности и да подкрепят една или друга идея. Ако възникнат проблеми и не се опитвате да ги решите с общи усилия, тогава ежедневието потиска семейството и в него настъпва хаос и неразбирателство.

Семейни правила
Снаха ми е деспот. Тя взима всички пари от сина ми, а понякога той няма пари дори за обяд. Лора е млада и умна жена на 28 години, с 5 години по-млада от сина ми. Когато заживяха заедно, тя установи свои собствени правила в семейството и синът ми нямаше нищо против. Факт е, че в семейството на снаха ми е прието заплатите да се добавят към общия бюджет. Според нея така разходите се планират по-разумно.

Те все още нямат деца, може би така е по-добре. И двамата работят. Той изкарва добри пари. Разбира се, повече от жена си. Живеят в малък едностаен апартамент, който със съпруга ми подарихме на сина ми след завършването на университета. А сега той взема назаем пари от мен.

Снаха ми си носи обяд на работа, а синът ми обядва в столовата. Майката на Лора я посъветва да направят общ бюджет, за да спестят за по-просторно жилище.

Но Лора харчи пари по свое усмотрение. Не само за храна и пътувания, но и за козметика и нови тоалети. А синът ми носи стара износена тениска.

Синът ми дойде у дома да помогне на баща си с ремонта. Когато свали блузата си, тениската му беше на дупки, срамно е да гледаш! Попитах го дали не е спечелил пари за нова тениска. А той се изчерви и каза че според Лора, под блузата дупките няма да се виждат. А тя си купува нови тоалети за празниците и подарява на сина ми чорапи и душ гел.

Моят син е много мил и никога не създава конфликтни ситуации. Но когато се прибрал и видял чорапите в чекмеджето, които беше изхвърлил заради големите дупки, той много се ядосал. Жена му ги беше извадила от кошчето, зашила дупките, след което го прибрала в шкафа. Тогава синът ми взел пари от шкафа и отишъл в търговския център да си купи нови дрехи.

Вижте още: Рецепта за домашна лимонада

И когато се върнал, на масата имало бележка: „Аз съм при майка ми. Ще се върна, когато се извиниш.” Това беше последната капка.

Трябва ли да носи парцали заради пестеливата си съпруга? И тя изобщо не е икономична, а обикновена егоистка, харчи само за себе си. Когато се ожениха, тя нямаше нищо. Сега се сдоби с парите на сина ми и искаше общ бюджет.