НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Бял домашен тор за ранна реколта краставици

Бял домашен тор за ранна реколта краставици

Подхранете краставиците с мляко за ранна реколта!
Подхранете краставиците с мляко за ранна реколта!

Подхранете краставиците с мляко за ранна реколта!

Краставиците растат 10 пъти по-бързо. По този начин ще можете да се насладите на ранна реколта от здрави и сочни краставици. Важно е да приготвите рецептата правилно. Защо? Твърде концентрираният разтвор може да понижи рН на почвата, а краставиците не се развиват добре в кисели почви.

Торът се прилага в началото на периода на цъфтежа и образуването на плодовете, когато храстите се нуждаят от много хранителни вещества. В противен случай те нямат достатъчно сила, за да поддържат здравето на вегетативните части и развитието на плодовете.

Става въпрос за обезмаслено мляко, богато на много полезни минерални вещества (калций, калий, магнезий) и др. В допълнение към подхранването на растенията, млякото подобрява почвата. Млечнокиселите бактерии в състава му предотвратяват развитието на гъбички и плесени. Те също допринасят за синтеза на витамини, фитохормони и други биологично активни съединения, необходими за растежа и развитието на растенията.

Необходими са ви:
1 литър мляко 2,5% (или с още по-ниско съдържание на мазнини)
10 литра престояла вода

Приготвяне:
Смесете топлата вода с млякото. Краставиците не обичат студената вода.

Полейте предварително почвата около краставиците. След това изсипете 1 литър млечен разтвор на всеки храст. Подхранването трябва да се извършва рано сутрин или вечер.

Достатъчно е едно подхранване с мляко на сезон.

Вижте още: Подобрете кръвообращението и забравете за вени и отоци по краката!

Препоръчваме ви да използвате този вид тор само за краставици, защото те имат плитки корени и могат да усвояват хранителните вещества от почвата само с помощта на бактерии, които ги разграждат. Останалите култури имат дълбоки коренови системи.

Подхранете краставиците с мляко и ще се радвате на богата реколта!